Как децата учат лесно с "(не)Възможното образование"

Онлайн сборник събира информацията от фестивала
Обновена: 30 май 2018 19:43 | 30 май 2018 15:52, Петя Славова
4
Как децата учат лесно с "(не)Възможното образование"
Снимка: (не) Възможното образование

Различните педагогически практики представени в първия кинофестивал за образованието "(не)Възможното образование" са събрани в общ онлайн сборник, чието представяне ще стане на 3 юни от 15:00 часа в Dada Cultural Bar.

В него може да намерим описанията на филмите, които се прожектираха по време на форума, провел се през февруари тази година. Синтезирани са и дискусиите след прожекциите. В сборника може да видим и по-интересните постове от социалните мрежи с линкове към видеа, материали и цитати.

Още по темата

В него е синтезирана прецизно информация за монтесори метод, валдорфската педагогика, домашно образование, демократично образование, сугестопедията и ънскулинг.

Във всеки от материалите има и раздел за допълнителни ресурси, както и за възможностите за обучение в този подход/педагогика. Съдържанието на всеки материал включва: история, ценности, принципи, цели, организация на процеса, възможности за обучения, допълнителни ресурси.

В сборника има и раздел със снимки от изложбата, която съпътстваше филмовата програма по време на фестивала. Експозицията включваше снимки от 10 училища и образователни центрове, които демонстрират различни методи, осъществявани у нас.

Изброените методи показват, че има възможност и в образованието да бъде разгърнат човешкия потенциал и да се насърчава индивидуалното развитие на детето. Те не се базират на политически или икономически идеологии и цели, а на общочовешки ценности. Дава се възможност и на преподавателя да има висока степен на свобода и автономност в професионалната му дейност. Включват се и родителите като равностоен партньор и участник в образователния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фестивалът беше много хубав
2
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо ги рекламирате тези отявлени о.лиго.френи? Поне сложете надпис "платен материал"
1
0
 
7
 
! Отговори
Умен гущер преди 5 години
И да превеждат от пилешки език творенията на пилешките мозъци.