Дъщерята на Роми Шнайдер: Мама не беше алкохоличка!

Сара Биазини оспорва филма "Три дни в Киберон"
6 юни 2018 16:07,
2
Дъщерята на Роми Шнайдер: Мама не беше алкохоличка!
Снимка: Rеuters

Дъщерята на красивата Роми Шнайдер не спести истината, че не одобрява лентата, посветена на майка й. Сара Биазини дори е скандализирана от филма "Три дни в Киберон", който дебютира на тазгодишното "Берлинаре", предаде Франс прес.

"Шокирана съм най-вече защото смятам, че хората, които ще го гледат, няма да видят филм за майка ми - категорична е Биазини. - Те няма да видят филм за Роми Шнайдер. Ще станат свидетели на измислица. Филмът изобилства от лъжливи намеци".

Продукцията проследява епизод в края на живота на Роми Шнайдер. През 1981 г. актрисата дава последното си интервю за германското списание "Щерн", докато е на лечение във френския град Киберон. Шнайдер, известна с ролята си във филмовата трилогия "Сиси", умира през 1982 г.

Филмът на френско-иранската режисьорка Емили Атеф, вдъхновен от действителни събития, обрисува една "нещастна и окаяна" Роми Шнайдер в труден момент от живота й - след раздялата със съпруга й Даниел Биазини, бащата на Сара.

Кинозвездата е представена като страдаща от зависимост от медикаменти и алкохол, с която се опитва да се пребори по време на престоя си в Киберон - представа, която дъщеря й оспорва.

"Майка ми редовно посещаваше Киберон, но за да се подлага на таласотерапия с цел отслабване, както правеха много актриси. Това беше обичайна практика. Става въпрос просто за таласотерапия, а не за лечение в център за детоксификация" - настоява Сара Биазини.

Дъщерята на Роми Шнайдер, която също е актриса, намира за скандални многобройните препратки към алкохола, които започват още от първата сцена в продукцията.

"Най-тежкото нещо, според мен е, че филмът представя майка ми като алкохоличка. Ако попитате всички режисьори и актьори, с които тя е работила, никой няма да каже, че е имала проблеми с пиенето.

Наложената от филма представа е злоумишлена. Крайно време е хората да престанат да извличат дивиденти, разпространявайки лъжи" - допълва Биазини.

Режисьорката на "Три дни в Киберон" Емили Атеф на свой ред казва, че във филма е запазила някои пасажи от интервюто на Роми Шнайдер, докато други е съчинила. "Имах нужда от подобна свобода, за да постигна истинността на образа" - обяснява Атеф.

"Три дни в Киберон" тръгна по кината в Германия още през пролетта, а във Франция ще излезе на 13 юни на екран, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таласо терапия - морска терапия,можеше да го напишете и на български.
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е била алкохоличка, разбира се. Но е била германка, а тях не са ги обичали много в онези години. Роми Шнайдер е била изключително красива и талантлива жена, способна да обича, която е оставила светла следа в живота си, независимо от цялата помия около нея.