Да овладееш еротиката с "Другият любовник"

Франсоа Озон с психотрилър, по кината е вече
8 юни 2018 17:30, Петя Славова
7

Снимка: Арт фест

Взискателно проследяващ човешката двойнственост, френският режисьор Франсоа Озон ни вмъква в поредната история, обвързана с женската емоционалност в "Другият любовник"  (L’amant Double).

Авторът на "Осем жени", "Трофейна съпруга" и "Басейнът" нахлува дръзко в образа на главната героиня, опитвайки се да открие най-съкровеното в сексуалността й. Провокира още с първия кадър – вагина, преливаща в плачещо око. И въпреки дързостта, ракурсите са предизвикателни, но и описващи визуално условността на случващото се.

Сюжетът ни среща с Клое (Марина Вакт), преживяваща сложен период от живота си. Героинята посещава привлекателен психолог (Жереми Рение). Отношенията им постепенно се задълбочават и двамата заживяват заедно. И докато лекарят знае всичко за партньорката си, то тя се оказва, че споделя леглото си с непознат.

Озон създава напрегната атмосфера, докато изследва в дълбочина човешките потайности. Майстор на психодрамата режисьорът тръгва смело да разплита сложността на сексуалното привличане между двама души и успешно съхранява естетска визия и в най-откровените сцени. Разказът е през призмата на Клое и това, което тя вижда в заобикалящото я.

Извити стълби, струпани огледала подсказват за сложността в дезориентираното подсъзнание. Камерата на оператора Маню Дакос следва отблизо героинята. Поставя я в музей на модерното изкуство, почти  сливайки я с експонатите.

Филмът е вдъхновен от романа на Джойс Каръл Оутс "Животът на близнаците". Озон го превръща в психотрилър, правейки реверанс към киното на Хичкок и Верховен.

Режисьорът работи с двамата актьори и в други свои проекти като "Млада и красива" и "Трофейна съпруга". Във филма ще видим за кратко още една звезда – Жаклин Бисет.

"Другият любовник" може да гледаме от 8 юни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Естет преди 5 години
Марина е прекрасна!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Културата на мат'ряла стига само до "Винету".
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много глупав филм. Излязох преди края
4
1
 
5
 
! Отговори
galya преди 5 години
и накрая се оказва бременна, но не знае от кой дали от д-ра или от другия. Кофти е филма.
3
0
 
9
 
! Отговори
= преди 5 години
До Анонимен 2 - И накрая - сексуален тормоз (имало ли го е или е просто реклама).
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маринчето ще прокопса - щом се е пуснала гола, ще направи кариера в Холивуд. Те всички така започват, после с главата, после краката и айде - звезда.
1
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Филм от болни хора, за също толкова псичично сбъркани хора.