"Нощният крал" ще накара дъха ви да замръзне...

Задава се нов сериал от света на "Игра на тронове"
Обновена: 12 юни 2018 17:19 | 12 юни 2018 17:15, Джесика Вълчева
17
"Нощният крал" ще накара дъха ви да замръзне...
Снимка: Vice

"Игра на тронове" - легендарният сериал на HBO, в чийто свят живеят зомбита, дракони и семейства, които имат "специални взаимоотношения" помежду си, идва към своя край. Последният осми сезон ще бъде излъчен догодина и феновете на сериала тръпнат в очакване. Това обаче едва ли ще е последното нещо, което ще видим от бруталния свят на Уестерос.

HBO работи по няколко нови проекта, чийто сюжет се върти около популярният сериал още преди началото на седми сезон. Те разказват различни истории от света на сериала, но сюжетите им са изградени върху света, който феновете вече познават. Изглежда, че най-накрая един от тези нови проекти ще има златната възможност да се реализира като самостоятелен сериал, който ще разкаже за мрачните истории на Уестерос много преди събитията, които вече са се случили. Свят, който крие повече тайни, отколкото някога сме си мислили.

Само преди седмица кабелният оператор HBO обяви, че вече е получена зелена светлина върху първия пилотен епизод на "Дългата нощ", чийто сюжет ни връща хиляди години назад, преди събитията в "Игра на тронове" да се случат. Ако новите серии действително станат реалност, те ще разкажат всичко от най-ужасяващите тайни на Уестерос, до зараждането на Белите бродници. Колкото и обещаващо да звучи това, обаче, едно изречение се оказва абсолютно недостатъчно да хвърли ясна светлина върху историята на Нощния крал.

За щастие брилянтният ум Джордж Р. Р. Мартин, който създава целият свят на "Игра на тронове" публикува официално в своя блог малко детайли около евентуалното случване на бъдещия сериал.

"Да, това е предисторията, а не продължението. Нито един от героите или пък актьорите от "Игра на тронове" ще се появят в това ново шоу", пише Джордж Мартин.

По думите му тепърва предстои много работа върху създаването на този "античен" свят. Все още не е ясно нито кой ще бъде режисьорът на "Дългата нощ", нито пък какъв ще бъде актьорският състав.

"Дори нямаме локация за снимките. Нямаме дори заглавие (но гласувам с две ръце за "ДЪЛГАТА НОЩ", което казва абсолютно всичко. Ще се изненадам, обаче, ако действително се спрем на това заглавие)".

Според него от HBO ще се опитат да измислят някаква игра на думи, която да съдържа в себе си "Игра на тронове". Така или иначе Джордж Р. Р. Мартин ни увери, че феновете съвсем скоро ще разберат всичко (не съвсем всичко), което искат да знаят.

Въпреки това обаче примерното заглавие дава достатъчно информация, за да развълнува почитателите на "Игра на тронове". То много точно препраща към определен период от историята на сериала, когато преди хилядолетие идва дългата зима, продължила векове. Тогава за пръв път Белите бродници изсипват огромната си ярост и създават огромен хаос в Уестерос. Това води до създаването на Стената и Нощната стража. С три думи – мрачни и опасни времена...

"Преди хиляди години дойде една нощ, която продължи векове... Крале замръзвали до смърт в собствените си замъците, а пастирите в своите хижи. Жените убивали невръстните си деца, за да не ги виждат как умират от глад, а сълзите замръзвали по бузите им. В тъмнината Белите бродници дошли за пръв път, яхнали своите мъртви коне. В тъмнината те донесоха смърт, която Уестерос не бе виждал досега..."

Историята звучи повече от обещаваща. Дали обаче "Дългата нощ" ще накара кръвта на феновете да замръзне... можем само да се надяваме. И да чакаме...


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
toto преди 7 месеца
То вече Ходор го имаше като малък, церсейката си е била тъпо парче, та не им се дават пари да й проследяват детството. Според статията ще се върнем в ерата на едноклетъчните, протобактерийте и прочее прЪвобитни герои.
Дано поне някое секси чехълче да има, да оплакнем очетата
13
4
 
14
 
! Отговори
. преди 7 месеца
Тая шитня ще свърши точно тогава, когато свърши Star Wars. Ще има филми за Ходор като малък, Серсей като тийнежърка и прочее cash generator-и.
Дано само не ги купи Дисни.
12
1
 
5
 
! Отговори
секс маниака преди 7 месеца
До Фен

Той нарочно се бави докато не излезе сериала, за да пусне книга с друг край на историята. Иначе повечето хора няма да си я купят, ако вече са я гледали.
11
2
 
9
 
! Отговори
Фен преди 7 месеца
Джордж Мартин да не ми се мота, а да довърши най-после тая шеста книга от Песен за Огън и Лед. После да мисли други.
10
2
 
6
 
! Отговори
Е па преди 7 месеца
То при нас основно нощем се краде, нищо ново не предлагате
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
като се загледах, наистина прилича малко на Джуджемир....
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин е по-злобен, защото е дребен.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цялата новина може да се събере в точно две изречения, но авторката на статията явно обича да словоблудства и да дава личното си мнение.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Уестерос :D :D
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"идва към своя край" - на български няма такъв израз. Казва се "върви към своя край".
Също както и няма израз "нито един от героите ще се появи". Правилно е "нито един от героите няма да се появи". Научете го този български, не ви ли е срам, че не можете да превеждате на родния си език. Няма да кажа майчиния ви език, защото не знам дали ви е майчин, ама това са елементарни неща.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 3

Аха ... чак след това идва историята на джуджето ?
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Още един филм за Путин.
.
НЕ ПОЗНА! Историята ще бъде за това, как се зараждат джангърството и сороските движения!
2
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още един филм за Путин.
1
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тва прилича на Путин на разходка в Сибир каато ходи