Тежката артилерия актриси в "Бандитките на Оушън"

Дамите отвръщат на удара с достойнство във филма на Содърбърг
Обновена: 16 юни 2018 19:28 | 15 юни 2018 15:37, Петя Славова
9

Снимка: Александра филмс

Силно е усещането да се измъкнеш от обир невредим, след като планът е дълго и прегледно премислен. Точно с такава нагласа през 2001 г. нахъсва първата част на "Бандите на Оушън", а Стивън Содърбърг събира едни от най-големите кинозвезди в проекта си. Брад Пит, Джордж Клуни, Мат Деймън, Анди Гарсия - все мъжки състав, като единственото изключение прави Джулия Робъртс с доста кратка поява на екрана.

Бандата обира по изключително изкусен начин казино като същевременно Дани Оушън( Клуни) отмъщава на новото гадже на бившата (Гарсия).

И понеже от известно време актрисите в Холивуд се борят за по-достойни роли в киното, дойде времето и за  "Бандитките на Оушън". Женският еквивалент на поредицата продължава традицията екстремни, наясно със занаята и харизматични престъпнички да замислят пъклен план за огромен обир и какво съвпадение: сестрата на Дани - Сандра Бълок кипи от желание да натопи бившия си.

Тя е тази, която събира компания и е наясно с детайлите около изпълнението на плана, който й е коствал 5 години, 8 месеца и 12 дни да бъде скалъпен. До нея застават бившата й партньорка в престъпленията Лу (Кейт Бланшет), бижутерката Амита (Минди Кейлинг), мошеничката Констанс, подвизаваща се по улиците (Акуафина), експертката по всякакви кражби Тами (Сара Полсън), хакерката Девета топка (Риана) и модната дизайнерка Роуз Уейл (Хелена Бонам Картър).

Мишената са 150 млн. долара в диаманти - огърлица, която ще украсява шията на световноизвестната актриса Дафни Клугер (Ан Хатауей), голямата звезда на събитието на годината - бала на "Метрополитън". Планът изглежда стабилен, но той трябва да бъде изпълнен безупречно от всички в екипа - тайно, но всъщност пред очите на целия град.

Тук Содърбърг решава, че му е достатъчна ролята на продуцент. На режисьорския стол сяда Гари Рос( "Игрите на глада), който също поднася качествено зрелищен спектакъл. Изпълнението на сложния план е съпътстван с умерен хумор и закачки, доказващи, че дамите не по-зле от мъжете ги бива в тези истории, до скоро владения на мъжкия свят.

Героините се чувстват комфортно в новото си амплоа и без свян се залавят с овладяване на ситуацията. Всяка от тях има точна задача, а актрисите умело и самоиронично овладяват екстравагантностите на персонажите си.

Сред малкото мъже в този женски епизод ще видим Клод Бекер (Ричард Армитидж) - бившият на Деби, както и Джеймс Кордън - в ролята на Джон Фрейзър, застрахователен агент, опитващ се да подреди парчетата от заплетения пъзел.

"Бандитките на Оушън" тръгват от 15 юни в кината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дамите отвръщат на удара с достойнство във филма на Содърбърг"Не знаех, че са под атака, че да трябва да отвърщат... Но както и да е.Дано само не тане, като с "Ловци Феминис...." извинете, "Ловци на Духове".
7
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Даже ако питаме либералките и джендърите направо да почваме селективни раждания. Да се даде една крайна бройка за бели момченца от хетеросексуални семейства. Примерно 25 000 на година. И което превиши - под ножа.
6
1
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Сега очаквам ме продължението на : - Робокоп - жена;- Годзила - *** Годизла. Или г.ей Годзила- Шрек - травест.ит Шрек- Умирай Трудно - категорично Гей- Карибски Пирати - лезби.йка в ролята на капитан Спароу- Снежанка и седемте джуджета - самия сюжет подсказва една хубава г.ей оргийка. Естествено с н.егър в ролята на Снежанка, да не си помислите друго.Всички ще сме "полит коректни"
5
0
 
4
 
! Отговори
зор2 преди 5 години
Също ако се направи класация от жени-критици на топ 100 книги или филми, колко ли от тях ще са с жени в главната роля :)))
4
1
 
8
 
! Отговори
зор преди 5 години
Какъв ще е персонажа във филм, сериал, книга, постановка и т.н. опртеделя автора (с изключение когато се пише "по поръчка" с определена предварително рамка от тоя с парите)Това е грозно, не е култура, не е изкуство, а е политика, манипулация и извиване на ръце!Защо тез борци за "равенство" не захапат най-продаваня автор на нови я век - писателката на Хари Потър, че главния герои не е жена?Големите автори-жени пишат почти само за персонажи мъже в главанта роля!Също ако се направи класация от
3
0
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Пък аз искам Сексът и градът, ама с 4 главни герои - пиеници, и може даже да го кръстите Порното и Селото
2
0
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Тези не се научиха, че изкуственото набутване на жени навсякъде не работи! Женският "Ловци на духове" пожъна огромен успех, нали?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандата на Оушън с гейове и транссексуални кога?