Мъже в кухнята! Жени спасяват света във "Феноменалните"2

Феминистки настроения завладяват и анимационните филми
16 юни 2018 11:40, Петя Славова
7

Снимка: Форум Филм

Ако до скоро мъжете се правиха на супер герои и се бориха със страховити престъпници, докато половинките им трепереха за здравето им, то времената се промениха. Все повече дамите са тези, които пренаселват света на киното и обръщат представата за силния пол.

Тази вълна е яхната и от анимацията, конкретно в продължението на "Феноменалните". Първият филм излиза през 2004 г. и ни запознава с многодетно семейство със свръх способности, преследващи онези, които са извън закона.

Само че този път и те се оказват неприети от обществото. Чудноватите персонажи плашат хората и съответно действат извън закона за да ги спасяват от престъпници. С идеята това да се промени се залавя млад богаташ, убеден, че подобни герои със свръх сили трябва да излязат на светло.

Задачата да покаже стойността им е поверена на майката Хелън (Холи Хънтър), действаща като Еластина. С грижите за децата се залавя кротко съпруга й Боб (Крейг Т. Нелсън).

И докато Еластина кара супер модерни мотори и преследва злодеи, то автомобилът на благоверния й прашясва в чужди ръце. На съпруга се налага да използва супер силите си, докато се изправя пред домашни пречки: недоволна и влюбена тийнейджърка Виолета (Сара Вауъл), бебе Джак Джак, неможещо да овладее суперсилите си и нахакан мъник Даш (Хък Милнър), любопитен към всички нови изобретения, но не можещ да ги управлява.

Режисьорът Брад Бърд знае как да поднесе историята: подобаващо с хумор и закачки, както и да внесе известна доза напрежение, достойно за супер герои. Името му стои зад проекти като носителя на "Оскар" "Рататуи", на игралния "Утреландия", а също и на  "Железният гигант" - с БАФТА за анимационен филм през 1999 г.

Във "Феноменалните" 2 Бърд ще покаже добър размах и боравене с детайлите. Ще видим познати от първия епизод герои като Мразон (Самюъл Л. Джаксън), но картинатаще бъде допълнена с нови чудновати персонажи, надарени със свръх способности, но и страдащи от този факт, заради неприемането на обществото. Звучи ли ви познато?! Дисни винаги е бил свръх толерантен към настроенията, занимаващи дневния ред. Сега реверансът е отправен към джендъри и всякакви екстравагантни личности.

През 2004 г. "Феноменалните" спечели повече от 633 млн. долара в световен мащаб, а със 70-милионния си дебют отбеляза втория най-голям премиерен уикенд за анимационен филм на всички времена. Ще видим втората част дали ще повтори успеха на оригинала.

 "Феноменалните" 2 тръгва  от 15 юни по кината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един филм, който няма да гледам. За съжаление феминистките извращения превръщат и най - хубавия филм в негледаема боза. Няма вече нормално кино. Само някви отпадъчни продукти от политкоректни режисьори без морал. Предполагам Главния Герой - Бащта ще е много горд ако ВСИЧКИТЕ му деца се обявят за *** - флуидни и започнат непрекъснато да го отхвърлят. И това на фона на жена - феминистка... Как да правиш семейство при такива условия? Децата - 90% ***, жената - 100% феминистка...
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е писал статията, явно не е гледал филма. Гледах го вчера с внучетата.
5
3
 
5
 
! Отговори
МЪЖЛЕТА преди 5 години
КАКТО СПИНКАТЕ И ПУКАТЕ РАКИЯ И СЛУШАТЕ КЮЧЕК ЕДИН ДЕН ЩЕ СЕ СЪБУДИТЕ В ТОТАЛЕН МАТРИАРХАТ.ВЕЧЕ ЦИОНИЗМА Е СЪЗДАЛ ПЛАНЪТ ПО ИЗТРИВАНЕ НА МЪЖКОТО СЪСЛОВИЕ КАТО ГЛАВНО.МЪЖЕТЕ СА С ВСЕ ПО МАЛКО ПРАВА....СЪБУЖДАЙТЕ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ ЧЕ ИМА МНОГО ДА СИДИТЕ В КУХНИТЕ .......ВЕЧЕ В НЯКОЙ ГЕЙРОПЕЙСКИ СТРАНИ МНОГО МЪЖЕ СА УНИЗЯВАНИ ТОТАЛНО....ПЪЛЕН МАТРИАРХАТ.
4
3
 
15
 
! Отговори
пропаганда преди 5 години
феминизма убива семейните ценности и морал!!! не гледайте такива промивки
3
2
 
2
 
! Отговори
Имаше преди 5 години
До ЦиникИмаше и много тънък хумор - все пак това е Пиксар, дано да не са го развалили, че нали вече са Дисни
2
10
 
10
 
! Отговори
Хардкор преди 5 години
И да ми платят няма да се оставя да ми промиват мозъка с тези холивудски бози.
1
5
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Първата част беше трепач!Бяха успели да и предадат чар от 60те години с филмите за Джеймс Бонд..зли гении...и тропически острови... .Дано втората да е също толкова добре направена!