Френски трилър с руски привкус в "Мьобиус"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
17 юни 2018 13:27, Петя Славова
2
Френски трилър с руски привкус в "Мьобиус"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Носителят на "Оскар" за "Артистът", Жан Дюжарден стана световно известен с участието си в холивудски продукциикато  "Вълкът от Уолстрийт" и "Пазители на наследството", но работи и в родната Франция.

Може да го гледаме в трилъра "Мьобиус" на Ерик Рошан. Звездата влиза в образа на руски таен агент Григорий Алексеевич. Героят му пребивава в Монако, където зорко следи стъпките на богаташа Иван Ростовски (Тим Рот).

По време на спец акцията му, Григорий се запознава с банкерката Алис Редмонд  (Сесил дьо Франс). Между двамата отношенията не остават само професионални, въпреки че героят я подозира в шпионаж.

Тим Рот съвсем целенасочено е избран от Рошан, заради приликата му с Роман Абрамович. И понеже руският на двамата актьори, изпълняващи главните роли не е на ниво, към проекта са привлечени и Дмитрий Назаров ( познат от ролята си в сериала "Кухня") и Владимир Меншов (режисьор на  "Москва не вярва на сълзи").

Ерик Рошан знае как да поддържа силно ниво на напрегнатост, важно условие за подобен жанр филми, както и усложнява ситуациите, поставяйки персонажите в трудни за преодоляване дилеми, доста добре усетени и пресъздадени от актьори като Дюжарден, Рот и дьо Франс.

За превъплъщението си в този филм Жан Дюжарден е номиниран за най-добър чуждестранен актьор от Германските кино и телевизионни награди "Юпитер".

Гледайте "Мьобиус" на 17 юни от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
майна преди 5 години
До ПЕНКОПенко, пропуснал си хапчетата в 14ч.
1
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТОВА ЛИ Е ОТМЪЩЕНИЕТО НА КСЕРКС И ХОРАТА ОТ " ХОРЕЗЪМ" !?!? ИЗТОКЪТ НА 20 ГРАДУСА СЕВЕРНА ШИРИНА -СРЕЩУ ЗАПАДА НА 30 ГРАДУСА С.Ш.?!?! КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ -ЕВРЕЙСКИ -ТАРАПУНГЕЛИ - ЗЕМЯТА Е НА ТЕЗИ ,КОИТО ЖИВЕЯТ НА НЕЯ И Я РАБОТЯТ И СИ ИМАТ ДЕЦА СЛЕД ТЯХ НА НЕЯ... -, А ВИЕ СТЕ ..ТЕРОРИСТО- ДЖИХАДИСТИ...ТОЧНО ,КАТО КОНКВИСТАДОРИТЕ НА ПАПА-ПУНКЬОТО ,НО И НА АЛЛАХ-ХАРАРИТЕ !!! / РЕЛИГИИ ПРОИЗВОДНИ НА ЕВРЕО-ГЕНИИТЕ-СЕМИТИ /!!!!!!!!!!!