Лицемерието в църквата разкрива "Монахинята"

Филмът – по национална телевизия я Bulgaria ON AIR
24 юни 2018 19:15, Петя Славова
25
Лицемерието в църквата разкрива "Монахинята"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на Сюзан Симонен, станала монахиня по принуда на своите родители, разказва филмът на Гийом Никлу – "Монахинята".

Продукцията е по романа на френския философ Дени Дидро, който разобличава скандалното лицемерие в църквата. Годината е 1760 г. В мемоарите на Симонен се крие истината за отношенията между нея и други монахини.

Зад проповедите за духовно възвисяване в църквата се крият притаени страсти, превърнали се в табу дълги години. А непокорството на героинята е строго наказано.

Романът на Дидро е приет като скандален и цензурата много време е витаела около творбата. Първата му екранизация прави Жак Ривет през 1966 г.

Проектът Никлу завършва през 2012 г., а ролите поверява на Изабел Юпер, Полит Етиен, Луиз Бургоан, Мартина Гедек, Жил Коен и др.

Гледайте "Монахинята" на 24 юни от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Подкрепям пост:18.Това е и моето мнение!Т.н. католическа църква не е вече никаква църква още от 1054г.,когато са се отделили от православната църква.Дано се осъзнаят докато има още време.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е лошо да се уточни,че става въпрос за ,,католическата (т.н.) църква ,, ,която ,както е написал/а 7 , е в ерес ,както и протестантите .
А ние- българите сме държава с 1300 год история ,и сме оцелели , благодарение на нашата Българска Православна (!!!) Църква и Вяра !!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
До Анонимен
Противопоставянето не е между една и друга религия, а между теизма и атеизма. Така че като сочат с пръст религиозните хора, атеистите осмиват всички религии. А истината е, че дори човек да се провали в своите духовни усилия, пак е по-добър от някой, който живее като животно, откъснат от Бога.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 15
Напротив, който е чел и чете Библията веднага разбира че Исус Христос изобличава фарисеите и съдукеите - тогавашните духовници! И като им виждаме делата на повечето от Сегашните духовници веднага разбираме че Исуса е бил на прав път. Защо 'плашиш' с Библията? Нямаш основание!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хора, които не са прочели и ред от Библията, нямащи понятие от вярата пишат безмислици.
Жалко. Жалко за нас и тежкО ни...
14
2
 
5
 
! Отговори
Азазел преди 6 месеца
Само да им закачиш интереса и веднага им лъсва цялото лицемерие. Все едно досега са носили маска и са я хвърлили. Стават като оси или като глутница ***, дето ще те разкъса,задето им казваш в очите, че са мерзавци и готованци. Няма прошка, няма любов към ближния. Защо просто не си признаят, че и те са ООД и да приключат с глупостите. Но не може, защото още има хора, дето им се връзват на хлъзгавите трикове.
13
3
 
4
 
! Отговори
Дай левче за свещ, преди 6 месеца
че искам А6
Лицемерието в църквата самите църковници си го разкриват, нужно е просто човек да им гледа сеира без да е с промит мозък.Когато поп с нам какъв си висок сан и возило за 15 годишни средни заплати ми говори за смирение и покаяние- това е лицемерие. Когато заклеймяват нещо, което самите те вършат, това също е лицемерие. Иначе са много благи при първа среща. Ще те преценят и ще ти говорят това, което очакваш да чуеш. Ще ти дадат измамна утеха и надежда, но ще имат власт над съзнанието т
12
4
 
5
 
! Отговори
Исусианин преди 6 месеца
Не подценявайте попщината, много по-хитри и адаптивни са, отколкото си мислите. Знаят много добре, че губят мача и са обърнали другата, меката, страна. Вече заплахите за вечни мъки и братвежите за смирение не им носят дивиденти, та наблягат на Исусианството като символ на надеждата. Нагаждане според времето и неговите особености. Ако можеха, пак щяха да горят хора и книги, но няма вече кой да им се върже, освен шепа аутсайдери, неспособни да постигнат нещо или да се радват на живота.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Грешници, покайте се.
10
2
 
2
 
! Отговори
моше преди 6 месеца
Само духовни капацитети тука,леко изперкали...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Служителя на крематориума кихна на служебното си място и сега не знае кой къде е.
8
6
 
3
 
! Отговори
Йоан преди 6 месеца
Накрая писанието на Йоан Богослов ще се сбъдне и водещата религия ще бъде САТАНИЗМА.

Само,че тогава никой няма да Ви остави да се илежавате неделя сутрин. ЩЕ ВЯРВАТЕ НАСИЛА! ЩЕ СЕ КЛАНЯТЕ НАСИЛА. ЩЕ ХОДИТЕ В ХРАМА НА САТАНАТА НАСИЛА. КОЙТО НЕ ГО НАПРАВИ - @$@&#-$!!!

Сега започнаха да взимат децата Ви. Скоро ще започнат да взимат и жените Ви.

В НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД бог е АНТОХРИСТ. Еврейте ще бъдат гонени отново, а СЕМЕЙНАТА ЕДИНИЦА УНИЩОЖЕНА.

ДЕМОКРАЦИЯ, КОМИНИЗЪМ, МОНАРХИЯ... Всичко ще бъде
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Католицизма е ерес и не е църква. Както и протестанството със сектите му.
6
8
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 6 месеца
Ей лицемери, защо не направите филм за лицемерието на исляма където е позволено 40 годишен да се жени за 6 годишна!?
Визирам мохамедчо. Ония същия дето е измислил тая содомия исляма.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дидро е велик. Все някога ще се появи и ислямския Дидро и Волтер. Всъщност са се появявали(Рушди,Ататюрк), но не са вдъхновили революция от сорта на френската.
4
5
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 6 месеца
Образовайте се!!Прочетете книгата на Енох!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За църквата и лицемерието й знаем. Хайде сега обаче тези така смели филмови творци и артисти да направят един филм за лицемерието на исляма. Вкупом ще започнат да обясняват, че това е обидно, че ислямът е религия на мира, че щом даже им предлагате подобно нещо вие сте фашисти, използвате реч на омразата и прочие. Та омръзна ми да гледам герои вадещи нож на умряло куче. Творци, чиято творческа "смелост" се проявява само там, където няма да ги бият.
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Черквата е водопад от възелин и плажно масло.
1
11
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 6 месеца
Черквата е фабрика без комин и печатница за пари.