Предразсъдъци и страх, разбулени с "Кино за пътешественици"

Да обиколим света с 19 филма от 2 до 12 август
31 юли 2018 12:23, Петя Славова
0
Предразсъдъци и страх, разбулени с "Кино за пътешественици"
Снимка: Позор

Поредното околосветско пътешествие с "Кино за пътешественици" стартира на 2 август и ще  приключи десет дни по-късно като обиколи салоните на Културен център G8 и Евро Синема.

Четири ексклузивни прожекции са включени в програмата тази година. "На път през Сахара" представя екстремното приключение на двама британци, което стартира в Мароко, преминава през Западна Сахара и Мавритания и приключва в Сенегал.

"Изгубената камера: Непал" отразява ежедневието и традициите на хората от планинската държава. "С тук-тук из Етиопия" следва група италианци решили да опознаят едни от най-интересните племена населяващи африканския континент.

"Сама в Иран" показва пътешествието на една шведка, която решава да се изправи срещу предразсъдъците, които повечето европейци имат към Иран и да покаже колко топло е посрещната от местните.

Всеки един от четирите филма ще бъде прожектиран еднократно и ще бъде съпътстван с любопитна презентация като Петя Кокудева ще сподели за своите преживявания в пустинята Сахара, Теодора Василева ще разкаже за своите срещи с племената в Етиопия, а Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще поговорят за пътуванията си из Иран и Непал.

"Кино за пътешественици" ще покаже 19 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари