Стилиян Иванов и вярата

"Айнщайн срещу Ванга" и "Желязната църква" са новите му ленти
1

2679 гледания   |  Още видео

Пред българската киносцена се задават два документални филма, посветени на вярата. Те са дело на режисьора Стилиян Иванов.

"Първата премиера е в петък от 20 ч. във Фестивалния конгресен център на град Варна. Филмът е за българската екзархия, за българското училище в Истанбул, за така наречената Желязна църква.

На премиерата ще присъства реставраторката на църквата. Тя ще представи цялата история на реставрацията. Хората ще могат да разговарят както с нея, така и с целия ни екип", обясни Иванов.

В студиото на "Денят ON AIR" той сподели, че втората премиера е на 10 август в София в Къщата на София.

"Това е лентата "Айнщайн срещу Ванга". Отново става дума за вярата. Правим провокация към публиката, без да отговаряме на въпроси. Идеята ни беше да накараме хората да се отърсят от предразсъдъците си към феномените", поясни киноведът пред Bulgaria ON AIR.

"Добре е да проверяваме тeзи, които ни говорят за вяра. Често биваме манипулирани от хора, които ни предлагат удобства от отвъдното, срещу това в отсамното да им предоставим душите си", сподели Иванов.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-08-01/vyarata-v-detayli-novite-dokumentalni-filmi-na-stiliyan-ivanov

 


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Айнщайн срещу Ванга"
Ай стига бе! Много сериозно ми се вижда. Да не кажа, подплатено с исторически факти. После видях, че излиза откъмто синода правят провокации и то се саморазясни.