"Чудо" с Джулия Робъртс: Големи филми за различни хора

Филмът с прожекция в Дом на киното
6 авг 2018 20:08, Петя Славова
0
"Чудо" с Джулия Робъртс: Големи филми за различни хора
Снимка: Лента

"Чудо" с Джулия Робъртс е четвъртият филм от цикъла "Живот като на кино. Големи филми за различни хора". Прожекцията е на 8 август от 18.30 ч. в Дома на киното.

Продукцията под режисурата на Стивън Чбоски разказва необикновената и вдъхновяваща история на 11-годишния Август Пулман (Джейкъб Трембли), роден с деформирано лице. С подкрепата на любящите си и отдадени родители (Джулия Робъртс и Оуен Уилсън) момчето се опитва да приеме себе си такъв, какъвто е и да се впише в училище.

"Чудо" деликатно обрисува съдбата на "различните" хора и тяхната борба, дава пример за добротата и ценните човешки качества и поставя темата за толерантността, състраданието и приемането, отбелязват от екипа.
Входът е с билети от 8 и 6 лв. Сто безплатни билета ще бъдат разпространени непосредствено преди прожекцията.
Филмът е със субтитри и дублаж. Осигурени са индивидуални приемници за дублажа.

Целта на цикъла "Живот като на кино. Големи филми за различни хора" е чрез киното, по увлекателен и забавен начин да се постави темата за разбирането и приемането на хората с интелектуални затруднения, както и да се подобри достъпът до киноизкуството за хората с увреждания и да се способства за преодоляване на стигмата пред тяхното социално включване, посочват инициаторите от фондацията "Светът на Мария".

Прожекцията е реализира в рамките на проекта "Независим живот", с финансовата подкрепа на Българската асоциация на хора с интелектуални затруднения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари