Джаз и корупция в "Канзас Сити"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
12 авг 2018 09:00, Петя Славова
2
Джаз и корупция в "Канзас Сити"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Събрал знакови събития, случили се през 30-те години на миналия век в "Канзас Сити", Робърт Олтман улавя във филма детайли около Изборния ден през 1934 г. Внушително е присъствието на автентични костюми, реквизити в годините на Голямата депресия в страната на фона на джаз изпълнения на музиканти като Рон Картър, Джошуа Редман и Никълъс Пейтън.

Един от най-уважаваните независими режисьори в Америка с филми като ("Нешвил", "Прет-а-порте", "Три жени", "Сватба", "Квинет", "Играчът"...) детайлно описва периода покрай любовта на Блонди О‘Хара (Дженифър Джейсън Лий), готова на всичко, за да спаси мъжа на живота си Джони – престъпник, изпратен в затвора.

За да измъкне любимия човек, Блонди отвлича съпругата на влиятелен политик и иска размяна с мъжа си. Избира най-подходящия момент за това – предстоят местни избори и политикът е готов на всичко, за да не пострада репутацията му. 

Режисьорът описва достоверно измамите и корупцията в обществото и същевременно прокарва и дискретна пародиен елемент към стари трилъри. Силни роли правят още Миранда Ричардсън и Хари Белафонте, напомнящ за Марлон Брандо от  "Кръстникът".

 Гледайте "Канзас Сити" на 12 август от 23.00 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
socialen преди 5 години
По този начин се създава бъдещата евтина работна ръка на Запада.
1
1
 
6
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Съзнанието на Българина се манипулира с всякакъв американски буламач.