Актрисата Доротея Толева с награда от фестивал в Мадрид

Тя пребори 8 номинирани с участието си в Bullets of justice
24 авг 2018 13:23, Александър Попов
13
Актрисата Доротея Толева с награда от фестивал в Мадрид
Това е един андрогенен персонаж, който беше предизвикателство за мен, заяви Доротея. Снимка:

Късометражната версия на лентата Bullets of justice на режисьора Валери Милев спечели статуетка за най-добра поддържаща женска роля на Международния филмов фестивал в Мадрид. Призът е за младата актриса Доротея Толева, която бе най-високо оценена сред общо 9 номинирани в късометражния жанр.

"Ролята ми на Ракша във филма ми е любима. Образи като този дават на актьора възможност да се развива като артист, да пренебрегва суетата и схващанията си. Това е един андрогенен персонаж, който беше предизвикателство за мен. Благодарна съм на продуцента и режисьора, че ме избраха за ролята. Номинацията, както и наградата, истински ме зарадваха", коментира Доротея Толева.

Bullets of justice е българо-казахстанска продукция с продуцент Тимур Турисбеков и режисьор Валери Милев, кастът включва български и международни актьори, а снимките на филма приключиха в началото на 2018 г.

Късометражната му версия бе номинирана в категориите "Най-добра комедия", "Най-добър грим и костюми", "Най-добра поддържаща мъжка роля" (Дани Трехо) и "Най-добра поддържаща женска роля" (Доротея Толева).

Дани Трехо, който изгрява с ролята си в емблематичната холивудска лента "Жега" и е едно от най-известните "лоши момчета" в световното кино, влиза в образа на баща на героинята на Доротея Ракша.

Въпреки номинацията за "Най-добра комедия", филмът Bullets of justice е мулти-жанров. Действието се развива в бъдещето, след Третата световна война, когато американското правителство създава елитна армия от хибриди между хора и прасета. 25 години по-късно хибридите вече са на върха на хранителната верига, отглеждайки и хранейки се с хора, които третират като животни. Героинята на Доротея Ракша е ловец на глави от оцелелите представители на човешката раса, която има мисия да открие лидера на хибридите и да го унижощи.

Актьорската кариера на Доротея Толева стартира първо в международни продукции, след като завършва кино и телевизия в New York Film Academy, Antony Meindl Acting Work Shop, Auditioning by heart by Crystal Carson. В момента тя прекарва половината от времето си в Лондон, тъй като агенцията, която я представлява, е ситуирана там. Отскоро Доротея вече снима и за български продукции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХмАбе, все едно и също повтаряте вече месеци. Ужасно банални и досадни сте вие необразованите хорица.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахаха който е правил грима, треа се гръмне
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй нещо е балдъзето на Андрешко Арнаудов.
9
1
 
10
 
! Отговори
Не е ли Д'артан преди 5 години
Ама туй жена ли е? Аз си помислих, че е нова версия на 3-та мускетари и това е Д'артанян. А то било филм за мутирали прасета дето ядат хора. Такъв филм само вегаани са го мислили. Да откажат хората да ядат месо. Ще им се...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оле мале
7
4
 
14
 
! Отговори
Хм преди 5 години
"Момата" на снимката защо има мустаци? Май е нестеротипна джендърна рола според ИК?
6
1
 
19
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Сега загледах снимката и се чудя защо като стреля с 9мм картечен пистолет, чудото се е запасало с лента патрони за винтовка?
5
0
 
7
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
До - 3Ами такъв... с хибриди между хора и прасета :D
4
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 5 години
До анонимен 3Ако образа е наистина андрогенен, има не само мустаци, ами и атрубут ;)Много модерно стана да има *** елемент във всеки филм, скоро ще е задължително...
3
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Жена с мустаци стреля с автомат - що за филм е туй ?!?!
2
0
 
7
 
! Отговори
Мосю Густав преди 5 години
Dirty Sanchez :)
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле лее ееееееее тая що не си е избръсна Ла мустака бре? :D