Звезди по червения килим за откриването на "Любовта е лудост"

Фестивалът се провежда за 26-и път във Варна
25 авг 2018 10:15, Петя Славова
8

Галин Стоев. Снимка: БТА

На тържествена церемония във Варна бе открит международният филмов фестивал "Любовта е лудост". По традиция по червения килим пред Фестивален и конгресен център преминаха български актьори, посрещнати от жителите и гостите на града.

Водещ на събитието бе Стефан А. Щерев, а награда за цялостно творчество получи Ицках Финци.

Още по темата

На 26-ото издание на фестивала ще бъдат представени над 100 игрални филма, като сред тях ще има и няколко български продукции: "Безкрайната градина",  "Дъвка за балончета", "Вездесъщият". Първият участва и в конкурсната програма.

Председател на журито е продуцентът от Холандия Клаудия Ланцбергер. Ще й помагат Виктор Божинов /България/, Халмут Шобел /Германия/, Луис Диого /Португалия/.

Откриването на форума бе с полския филм "Студена война" на Павел Павликовски, отличен със "Златна палма" за най-добра режисура в Кан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
защо червен килим преди 5 години
липсва им знамето червено и всичко е окей хаха
2
1
 
9
 
! Отговори
65 преди 5 години
Чудесно е ,че бг киното се съвзема.Ама тоя червен килим ,тия строени морячета -нешо като манифестация ми прилича.,,убава работа ,*** българска казват шопите.Демек нищо
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, тия дзвъзди вчера колко смешни бяха по тивито, само крачат като пaтки и се оглеждат за камери и фенове, ама нямаше кой да ги уважи.