Ценното да си аутсайдер в "Осмият ден"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 28 авг 2018 09:03 | 26 авг 2018 09:21, Петя Славова
0
Ценното да си аутсайдер в "Осмият ден"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Никой не може да промени забързаното всекидневие на Хари (Даниел Отьой) - бизнесмен, улисан от работата си. Изключение прави Жорж (Паскал Дюкен) - живеещ със синдрома на Даун. Двамата персонажи се срещат случайно, след като Хари за малко да прегази Жорж и животът му се преобръща.

Режисьорът Жако Ван Дормел се движи около въпроса за истински ценното в живота и това, което обществото ни насажда, че е важно. Праволинейният разум на Хари набива спирачки пред непринудеността на човека, свикнал да бъде аутсайдер.

Дормел успява умело да заобкиоли сантименталните мини - предпоставка за подобен сюжет и превръща "Осмият ден" в забавен и сърдечен разказ за приятелството.

Ролите в обществото като че ли се променят и всекидневието на уж успелия Хари - отчужден от семейството си, изглежда пълен хаос, а този на населяващия болнично заведение - подреден и пълен със смисъл.

"Осмият ден" е награден за най-добра мъжка роля на Даниел Отьой и Паскал Дюкен – Кан, 1996. Номиниран е за "Златен глобус" за най-добър чуждестранен филм през 1997 и е отличен в редица кинофестивали.

Гледайте "Осмият ден" на 26 август от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари