Дани Бойл припомня: 100 г. от края на Първата световна война

Режисьорът покани британците на плажовете
6 окт 2018 15:02, Петя Славова
0
Дани Бойл припомня: 100 г. от края на Първата световна война
Снимка: БТА

Режисьорът Дани Бойл призова хиляди хора да се стекат на британските плажове, за да отбележат 100-годишнината от края на Първата световна война, като изрисуват силуети върху пясъка, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Художници ще изваят върху пясъка на 11 ноември, когато е юбилеят, портрети на загинали в битките, които ще бъдат отмити след това от вълните.

Бойл заяви, че плажовете са "неповторими публични пространства, където никой не е господар, освен приливът". "Това е едно прекрасно място, където да се съберем, за да кажем последно сбогом на падналите в боевете по време на Първата световна война!", уверява кинодеецът, цитиран от БТА.

Дани Бойл, известен със световните си кинохитове като "Трейнспотинг" и "Беднякът милионер", се оттегли от режисирането на следващия филм за Джеймс Бонд поради творчески различия с продуцентите. Неговото място бе заето от Кари Фукунага. Бойл заяви, че след като се отказал от снимките на новата сага за агент 007, му останало повече време, за да се съсредоточи над новия си проект за честванет на 100-годишния юбилей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари