У-лицата: Алекс и Дани Петканови чакат син след Коледа

Надяват се да не е като Гринч, че иначе – превъзпитание!
Обновена: 10 окт 2018 23:31 | 10 окт 2018 15:07, Петя Славова
20

Снимка: Форум филм

12

Преди около 18 години Джим Кери, под режисурата на Рон Хауърд надяна кожата на зеления и рошав Гринч, за да стовари колоритната си палитра от гримаси върху героя, мразещ Коледа. Актьорът успя да вдъхне дълъг живот на косматкото, който отново ще може да гледаме от 23 ноември, но този път в анимираната версия в 2D и 3D за зеления злосторник, измислена от Тиодор Гайзъл, по-известен като Доктор Сюс.  Подготовката за появата на филма у нас кипи с пълна сила, а сред гласовете, които озвучават персонажите на български се оказаха Александра и Даниел Петканови.

В ново амплоа

Двамата приемат предложението без изобщо да се замислят. Все пак не е нещо, което правят всеки ден. Усещат и голяма доза любопитство, като към ситуация, с която се захващат за първи път.

"С Александра сме до голяма степен авантюристи и по-скоро бихме направили нещо, което крие риск, дори да не се справим толкова добре, отколкото да се занимаваме с онова, което сме свикнали и ни е рутина".

Явно им се е получило, тъй като от екипа са ги поласкали, че са се справили чудесно.

Що се отнася до персонажите им, двамата не озвучават само един герой, а няколко. Всеки от тях живее в прекрасен град и всички са щастливи.

"Никой не таи злоба, разочарование, негативни емоции. Смея да кажа, че това се припокрива и с нашата гледна точка за света – на мен и Александра. Затова и се обърнаха към нас", разяснява пред Dnes.bg Дани.

И съвсем не случайно за Алек любим образ се оказва този на майка, която често смъмря детето си и го привиква да се прибира у дома,  тъй като е закъсняло за вечеря.

"Все пак това ми предстои и ролята възприех като репетиция. Беше ми интересно да се погледна отстрани как ще изглеждам след няколко години".

В посока бъдещото бащинство Даниел също поглежда сериозно на ролята си на продавач на коледни венци. Все пак, като се появи наследникът определено ще се покачат и разходите на семейство Петканови и не е изключено на таткото да се наложи да си търси допълнително работа.

Младата двойка, която сключи брак съвсем скоро, вече се подготвя за появата на сина им, а тази Коледа ще е първата, в която ще са почти трима.

"Буквално месец след Новогодишните празници очакваме да се появи нашето дете. Дано не се метне на Гринч, че ще трябва да го превъзпитаваме", разказва още бъдещият татко. Алекс пък е убедена, че това, което правят сегаь остава в семейната им история и когато синът им стане осъзнат човек ще могат да си пускат заедно филма и детето да чуе гласовете на родителите си и да ги разпознава. А Алекс ще му обяснява: "И ти беше в корема на мама, докато това се случваше".

Във филма

Работата в дублажа доста допада на Алекс и Дани, особено моментите, в които се налага да "влязат във филма" и да претопят другите си сетива, за да може по-фино да променят гласовете си.

"Най-добре се получават нещата, когато са естествени. "А това става като си представиш ситуацията". - разяснява работата си Дани. В неговия случай той си е представил, че наистина държи венци, а хората около него са с коледно настроение. Затова пък сред сложните предизвикателства се оказва да обрисува разстояние с гласа си.

"Един мъж трябваше да се качи на шейната и от нея да вика, отдалечавайки се. Това Дани го изигра много интересно", обяснява Алекс.

"Както може да предположиш, заковах го от втория-третия път, така че съм готов за още предложения за озвучаване с Александра или без. Но с нея е по-добре, че имаме много добра синергия", допълва Дани.

Всъщност на двамата доста добре им се получава да работят заедно. "Мислим еднакво, както в личния така и в професионален план, и смея да кажа, че по-скоро си помагаме като работим заедно, а не си пречим". Иначе, Александра така и не си е представяла, че някога ще даде гласа си на анимиран герой, за разлика от половинката й, който си е мислил колко забавно би било и ето, че вселената му го изпраща.

Семейните празници

"Гринч" ще се появи на екраните у нас през декември, а Петканови не крият, че харесват коледните празници. За Алекс си остават мил спомен за спокойно преживяване, свързан с домашен уют и с мирис на мандарини, докато Даниел има и доста поучителни истории. Като например тази, че му е гърмяла пиратка в ръката. Обяснили му, че е късметлия, тъй като не си й изгубил пръстите.

Историята продължава: дни по-късно го ухапало и куче. Такива случки каляват човешката психика и карат Дани да бъде благодарен.

"Ако и един човек, четейки това се замисли, все ще е от полза. А ползата за мен от това, че ми гръмна пиратка в ръката бе, че ми биха инжекция, която 20 дни след като ме ухапа и кучето по дупето, не се наложи да ми я бият повторно, защото  бе с 30-дневен срок".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
ама преди 5 години
на Дани рогата ли е че не е много ясно...?
15
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Димов преди 5 години
Дуле Савич!И бай дъ уей: Кои са тия?
14
1
 
27
 
! Отговори
Шибириби преди 5 години
БЕЗДАРНИ лигльовци!
13
1
 
13
 
! Отговори
До БГ преди 5 години
За да знаят богатите чичковци къде ще свършват;)
12
1
 
32
 
! Отговори
дани преди 5 години
защо запълвате новините с живота на незначителни хора,кой се интересува от лигавите им преживявания,има къде по стойностни личности-за тях нищо не пишете,колко ви плащат да ги рекламирате тия....
11
1
 
34
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Тия двамата са изключителни лигльовци ! Хайде тая муца, както и да е, но мъж да е такъв лигльо, направо е отвратително ! И не мога да разбера, защо муцата на всички снимки е с широко отворена уста, професионално изкривяване вероятно ?!
10
2
 
33
 
! Отговори
Дани Мани преди 5 години
Две дупки събрани, прави голяма дупка
9
2
 
39
 
! Отговори
МакКонар преди 5 години
Хубаво момиче, ама директно си призна, че се продава за пари и че мъжа и знае. По закон и двамата трябваше да търкат наровете, но тук това е едва ли не някакъв подвиг. Няма как с такива калпави семейства държавата да е наред. Стягайте се хора. С коврълъка и хойкането няма да прокопсате.
8
31
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Тоя е оня пич "Лудия репортер" !!! Браво на момчето, мацката е топ :D :D
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчето на татко господин Зъб ще имам бебе брао моито момче евала туй верно е няква яка новина напрао вече се чувствам по добре
6
1
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
OБОЖЕМОЙ!
5
2
 
9
 
! Отговори
Ама преди 5 години
Защо СЛЕД Коледа?!Не трябва ли ЗА Коледа?
4
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички съседки имат по две деца, а две от съседките ни си имат по трички, да са им живи и здрави ! пишете и за тях. стига за този гнусно ухиления и неговата...дето си хвърляха куфарите по поляните.
3
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи изобщо не съм чел статията,дойдох за коментарите
2
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдещият татко превъзпита ли ухилената шаврантийка, че нероденото дете тръгна да превъзпитава
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко? Не!