Смелата Вихра и Тина-Пакостина из "Златната ябълка"

Пилотният епизод тръгва на турне из България
8 ное 2018 15:23, Петя Славова
4
Смелата Вихра и Тина-Пакостина из "Златната ябълка"
Снимка: Студио "Змей"

Историята на смелата Вихра, разкъсвана между човешката си природа, магическите си змейски сили и най-добрата си приятелка - младата самодива Тина-Пакостина оживява в пилотния епизод на анимационния сериал "Златната ябълка", който се отправя на премиерно турне из България.

Още по темата

Епизодът, който е 21 минутна анимация, може да видим в София на  16-и и 17-и ноември, след което следват  Бургас - 23 ноември, Стара Загора -24 ноември, Пловдив -25 ноември, Велико Търново - 6 декември)  и Варна - 7 декември.

Проектът е копродукция на студио "Змей" и Българската национална телевизия, чийто сюжет се базира на българските легенди и фолклор. Сюжетът ни запознава още с братята Бран и Влад - безстрашни момчета, които мечтаят да станат велики Кукери.  Ще посетят величествения град Хан, ще пътуват през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са измъчвани от жестока война. Ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всички герои...

Работата по сериала стартира преди 4 години, след като създателят му - Димитър Петров - напуска Cartoon Network и се завръща в България, за да сформира екип, с който развива идеята си. Именно така е основано Студио Змей - екип от аниматори и дизайнери с опит в някои от най-големите анимационни продукции в света.

Певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад, а Живко Джуранов е неговият брат Бран.


 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Змей Горянин преди 5 месеца
години тия от СТУДИО ЗМЕЙ не могат да направят една серия, ама в същото вре събират дарения и усвояват разни фондове. Няма ли кой да им потърси наказателна отговорност, ама то като няма държава как да стане. 4 години събираш пари от спонсори и накрая 21 мин. серия.
3
10
 
1
 
! Отговори
Тръба преди 5 месеца
Първото нещо, което виждам е отчайващо грозната анимация. Косата на тази е просто едно петно. Грозноооо, мега зле.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кампанията за Златната Ябълка започна толкова отдавна, че вече честно казано не ми пука особено...
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Страхотно! Най-после пилотен епизод. Пожелавам му огромен успех. БНТ да финансира останалата част. Всеки по света знае за леприкони и феи, ама за кукери, самодиви и змейове малко хора знаят.