Почина бащата на Спайдърмен и Хълк Стан Лий

Писателят издъхна на 95 години
Обновена: 13 ное 2018 10:05 | 13 ное 2018 10:03, Петя Славова
8
Почина бащата на Спайдърмен и Хълк Стан Лий
Снимка: БТА

Стан Лий, един от създателите на издателството "Марвел комикс", е починал на 95-годишна възраст, съобщи неговата дъщеря на уебсайта TMZ.

Рано вчера сутринта линейка е откарала Лий от дома му в Холивуд хилс, Лос Анжелос, до болницата "Сидърс Синай", където той е починал. През последната година и няколко месеца той е страдал от няколко болести, вкл. пневмония и проблеми със зрението, предаде БТА.

Като писател и редактор Стан Лий има сериозен принос за израстването на "Марвел" през 60-те години до водещи позиции в издаването на комикси. В сътрудничество с художниците Джак Кърби и Стив Дитко той създава редица истории със супергерои, вълнували младите поколение десетилетия наред. Негови творения са младият Спайдърмен, мускулестият Хълк, мутантите Екс мен (X-Men), плейбоят изобретател, известен като Железния човек (Iron Man), както и Фантастичната четворка (The Fantastic Four).

През 21 век са правени игрални филми по десетки комикси на "Марвел комикс", почти всички с персонажи, създадени от Лий. Приходите от прожекциите по света на тези екранизации надхвърлят 20 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо, можеше да изкара още 95 години.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Си на румънски евреи емигранти. Фен съм на човек паяк.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е може би най-тъжна та новина за месеца и въпреки всичко Браво! Много малко хора са направили толкова много. По-горе изредени те са само малка част от постиженията му. Създаването на героите и правенето на филми по тези герои не е всичко! Въпреки, че главните герои и от много добри сериали на Марвъл (Деърдевил, Джесика Джоунс, Люк Кейдж, Железният юмрук) той също има пръст в създаването на сериалите, чрез направата на много други герои, включени в тях. Да не говорим за Агентите на Щ. И. Т.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даде много на света.
5
0
 
4
 
! Отговори
Александър преди 5 години
Виж, пич, фен съм на Диси и на Марвел и да много по-голям привърженик съм на Диси, но Марвел имат много силна част в сърцето ми, нв трябва да се подиграваш с смъртта на Легендата Стан Лий
4
1
 
7
 
! Отговори
Зиг преди 5 години
Шелдън ще е потресен!
3
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на ДС доло Марвел
2
0
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Евала на пичагата... спинди си е класика! А бе всички от изброените са брутално добри... Екранизациите също са кууул
1
0
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Жалко. Беше пич :(