Юлиан Вергов: Малко сме озверели!

Актьорът разказва за културния проект "Поетите"
7 дек 2018 14:30, Петя Славова
7

5822 гледания   |  Още видео

Културният проект "Поетите" влива нови сили в стихотворения от класически автори. Модерни български актьори избират сами къде и как да рецитират творбите на Димчо Дебелянов, Христо Фотев, Христо Ботев и други. Инициативата е поета от Диана Алексиева.

"Впечатлявам се, че има все още хора, които биха искали да чуят нещо такова. Участват много актьори, които предават стихотворенията. Смятам, че има глад за такова нещо. Популярността помага това да се разчуе. Почти всяка вечер играя, почти нямам почивен ден. Много голям зор е програмирането. Но с Божията помощ ще се наредят нещата", отбеляза актьорът Юлиян Вергов.

Той поясни, че не участва в този проект, за да образова някого, а защото самият той има потребност да каже нещо подобно.

"Инициативата на Диана позволява свобода на актьора. Аз имам нужда да кажа подобно нещо и бих гледал нещо подобно. Ако има повече културни проекти, обществото ще се успокои. Малко сме озверели", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

"Ученето на текст не е проблем. В театърът се репетира около 2 месеца. В продължение на това време имаш шансът да си дадеш сметка какво правиш и защо го правиш. По-трудно се снима сериал, тъй като имаш по-малко време да се ориентираш ден за ден какво правиш. Актьорът се изгражда в театъра, а в киното показва какво може. Трудно е да се научиш само от киното, тъй като не знаеш как се държиш. Това е професия, която се учи всеки ден", отбеляза той.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Do тоя преди 3 месеца
Дядо Мраз St.Claus
6
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
До Тоя. Баба ти.
5
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 2. А ти колко си нависоко като гледаш краварски дивотии. Българските филми са си много добри напоследък. За турските да, абсолютни помии и трябва да бъдат забранени. Но за българските няма да се съглася. Лично на мен ми писна да гледам краварски филми за някоя война, която те са подпалили някъде. Преди говорехме че руснаците плавели само филми за войната, а те същите. Освен за войни другия сюжет е да спасяват света. Ай сиктир от техните тъпотии.
4
7
 
4
 
! Отговори
Тоя преди 3 месеца
Кой е тоя с бялата брада???
3
6
 
10
 
! Отговори
Ядосан преди 3 месеца
Тия какви пари къртят от бюджета, не е истина!!!
2
20
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 3 месеца
Ха-ха, ама ти сериозно ли ?
Колко ниско трябва да си паднал за да гледш български и турски сериали въобще ?
1
8
 
24
 
! Отговори
Тинев преди 3 месеца
Отличен актьор.
Прекрасен български филм е " Откраднат живот ".
И защо гледаме турските простащини?
Вижте какви прекрасни актьори имаме.