Филми по Коледа: Още забавления с нови предложения

Три нови истории, които са от тази година
25 дек 2018 16:00, Петя Славова
6
Филми по Коледа: Още забавления с нови предложения
Снимка: "Златна роза"

Коледа без коледни филми не може да съществува. С повечето от тях от години сме на абонамент, но ето и няколко нови предложения, които тепърва да включим в задължителния списък с празнични предложения.

"Smart Коледа"

Започваме с нещо българско и родно.  Smart Коледа ни въвлича в света на малкия Марти (Константин Гергинов), чието желание да помогне на джуджетата на Дядо Коледа и да модернизира работилницата им се проваля. Бъг в системата за малко да прецака цялата Коледа. Филмът е дело на Мария Веселинова, която впряга куп известни актьори в проекта като  Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Стефания Колева, Пенко Господинов. Филмът изненадва първо с факта, че си имаме наш си коледен филм, правещ реверанс към детската аудитория. Забавна и топла история, поглеждаща със симпатия към човешките отношения, занемарени, покрай смарт изобретенията.

Гринч

Зеленият и кисел Гринч ще се опита да развали Коледата на всички и покрай лошото си настроение и умно изобретение вместо да му се намусят, малките деца го заобичват. За първи път историята му разказва американският карикатурист и писател с псевдоним Доктор Сюс през 1957 г. живот на големия екран му вдъхва Рон Хауард, нахлузвайки костюма на Джим Гери през 2000 г., а малко преди Коледа излезе и пълнометражната анимация от студиото, сътворило и "Аз, проклетникът".
Явно авторите много добре се справят с герои-уж гадняри, но с големи сърца. Така е и със зеления и рошав Гринч, който взема, че се сприятелява (съвсем без да иска) с едно момиче. Гринч толкова се харесва у нас, че цял месец се бе настанил удобно на креслото на победителя в българския бокс офис.

Филми по Коледа: Още забавления с нови предложения

"Мери Попинз се завръща"

Емили Блънт влиза в образа на една от най-знаковите героини в историята на Дисни - "Мери Попинз". Цели 54 години след първата й поява на екран. На режисьорския стол сяда опитния  с мюзикълите Роб Маршал ("Чикаго") и впуска строгата и магична бавачка в шеметни танци, визуално красиви и трогателно човешки.
Продукцията се крепи на книгите на писателката Памела Травърз, както и на първия филм на Дисни, който вече видяхме колко трудно му е било да общува с нея в "Спасяването на г-н Банкс".
Историята на Маршал ни води в момента, когато малките Майкъл и Джейн вече отдавна не са деца, но затова пък Майкъл има свои наследници, а е останал без жена. Тук се намесва строгата Попинз и поръсва мрачната действителност с магични преживявания.

Филми по Коледа: Още забавления с нови предложения

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: коледаГринч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 4. И докато чакаш е хубаво да се научиш да пишеш грамотно. За да разбереш кой го е Озвучил!!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих гледал Гринч но като знам че бг артисти са го узвучили ми се губи желанието да вляза в салона. Ще изчакам да се появи с добро качество.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смарт Коледа" българска простотия
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Коледа без коледни филми не може да съществува."Кой измисли тази глупост?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По Коледа трябваше да наблегнат малко на приказките. Коледата по подразбиране носи приказното начало. Имаше много хубава поредица на Холмарк- "Снежанка", "Снежната царица", "Пепеляшка", "Оловният войник"... Май и в ръководството на телевизиите е плъзнала всеобщата некадърност и безидейност.