Смърт, любов, живот като в картина: "Чудният Бокачо"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
26 яну 2019 10:06, Петя Славова
8
Смърт, любов, живот като в картина: "Чудният Бокачо"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки кадър е като картина във филма на Паоло и Виторио Тавиани "Чудният Бокачо". Италианските режисьори снимат ярка адаптация по класиката на Джовани Бокачо "Декамерон".

Сюжетът ни връща в 1348 г., когато Флоренция е превзета от чума. Градското население на Тоскана е опустошено и за да избягат от смъртта, която е на всяка крачка група младежи водят отшелнически живот в отдалечена вила. Споделяйки трудните времена, те си разказват истории, в които се вплитат нрави, вярвания, традиции.

Режисьорите Тавиани описват трогателно трагедията, в която баща е готов да бъде погребан жив до близките си, хвърлени в общи гробове. Поглеждат смело болестта, неподбираща по възраст и богатство. Палитрата от тонове е толкова колоритна, колкото и емоциите на персонажите.

Трагедия се редува със смях, мъка с любов, Тавиани събират живота в бързосменяща се живописна творба, а мрачната картина на смъртта сякаш може да бъде победена от надеждата.

Гледайте "Чудният Бокачо" на 26 януари от 23.00 часа по телевизия

Bulgaria ON AIR

.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.... на Тоскана?
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Под нормален филм имаш предвид да има много близки планове Т-34, ППШ, Макаров, АК-47 и геройски загивания на червеноармейци под веригите на немските танкове ли?
2
3
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Едва ли
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали някога ще пуснат нормален филм по тази "телевизия"Аз за един приятел питам