"Фатално затишие" повали "Стъкления"

Бокс офиса у нас...
30 яну 2019 09:23, Петя Славова
1
"Фатално затишие" повали  "Стъкления"
Снимка: btv Studios

Трилърът "Фатално затишие" с Ан Хатауей, Матю Макконъхи и Джейсън Кларк в главните роли привлече най-много публика в киносалоните у нас, сочат обобщените данни за миналия уикенд. Историята на капитан на риболовен кораб, който поема ангажимент да помогне на съпруга да се отърве от съпруга си, е гледана от 9 458 зрители и има 91 990 лева приходи за първите три дни у нас.

На втора позиция е психотрилърът "Стъкления" на М. Найт Шамалан. Обединяващият героите от "Неуязвимият" и от "На парчета" трети филм, е гледан вече от 28 436 зрители и има 281 192 лева приходи за десетте дни у нас.
Трети по ред сред най-гледаните филми е "Аквамен", създаден по комиксите на DC Comics. За петте седмици на екраните у нас филмът за получовека и полуатлантец Артър Къри е гледан от вече 140 799 зрители и има 1 596 544 лева приходи от билетите им.

На четвърто място е анимационният "Ралф разбива интернета". Продължението на първият филм от 2012 година, в което Ралф този път влиза в глобалната мрежа, за да намери начин да спаси играта "Сладка треска" и приятелката си Ванилъпи е гледано от 57 180 зрители и има 553 478 лева приходи за месец у нас.

Пето място е за сръбският екшън "Южен вятър". Историята на една пратка наркотици, укрити в "Мерцедес", която изчезва по време на превоза и заради това настъпва напрежение в целия криминален свят на Белград, е гледана от 26 910 зрители и има 245 836 лева приходи за трите седмици у нас.

Шеста позиция е за екшън-трилъра "Escape Room: Играй или умри". Разказът за преживяванията на шестима непознати, избрали да участват в състезанието по разкриването на начините за излизане от "стая за бягство" е вече трета седмица по екраните у нас и за това време е гледан от 31 622 зрители и има 293 913 лева приходи.

На седмо място в топ 10 е втората премиера от миналия уикенд - "Кралицата на Шотландия", който вече е с две номинации за "Оскар" - за грим и за сценография. Опитът на Мария Стюарт да отстрани Елизабет Първа от престола на крал на Англия и събитията след това, са гледани от 2 545 зрители и има 25 946 лева приходи за първите три дни у нас, предаде БТА.

На осма позиция е "Бохемска рапсодия", който е с вече два "Златни глобуса", пет номинации за "Оскар" и седем номинации за наградите на "Британската академия". Филмът за времето между влизането на Фреди Меркюри в "Куин" и участието на легендарната група в концерта на "Уембли" в Лондон през 1985 година е гледан от 165 606 зрители и има 1 548 377 лева приходи за трите месеца на екраните у нас.

Девети по ред е анимационният "Астерикс: Тайната на вълшебната отвара". Френската история по комиксите на Рене Госини и Албер Юдзеро за издирването на заместник на Гетафикс, който да продължи забъркването на вълшебната отвара, правеща галите непобедими срещу римляните, е гледана от 51 488 зрители и има 446 505 лева приходи за месец и половина на екраните.

На десето място е романтичната драма "Втори шанс". Случващото след подправянето на автобиография на помощник-управител в супермаркет, която поема разработването на нова серия природосъобразни козметични продукти в голяма компания, е гледано от 43 020 зрители и има 400 942 лева от билетите им за двата месеца у нас.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари