Педофилията в църквата с "По Божията милост"

Франсоа Озон развълнува с филма си Берлинале
9 фев 2019 14:45, Петя Славова
16
Педофилията в църквата с "По Божията милост"
Снимка: БТА

Френският режисьор Франсоа Озон развълнува публиката на кинофестивала в Берлин с филма си за педофилията в църквата "По Божията милост" ("Grace a Dieu"), съобщи АФП.

Филмът е за асоциация, основана в Лион от бивши скаути, станали жертва на свещеник - педофил - абат Прейнат. Той е заснет тайно миналата година.

Темата е много актуална във Франция заради делото срещу кардинал Филип Барбарен, архиепископ на Лион, и още петима души. Срещу абат Прейнат също е възможно да бъде заведено дело. Един от адвокатите му е поискал филмът на Озон да бъде спрян от излизане на екран във Франция.

Франсоа Озон каза, че не е искал "да снима филм за новините", нито "срещу църквата". "Моят филм не е за юридическия аспект, а за човешкия аспект, за страданието на жертвите" - каза режисьорът, цитиран от БТА.

Франсоа Озон се представя на Берлинале за пети път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: БерлиналеФрансоа Озон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се уточни -става дума за католическата ,не за Православната ни църква и Вяра!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Да,допуснато е от Бога,защото всички хора са на изпит !Хората са дарени със свободна воля ,тоьи който живее за доброто в Бога ,ще отиде във вечноста при Бога.Който живее и работи за дявола ще отиде на вечните мъки с него!Бог приема хора които имат доброволно желание за Него и неговата истина.
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко,което съществува,е допуснато от Бог. Кои сме ние,та да съдим? Има един,който има това право,понеже е Творец.Хората са пионки в голямата игра на Битието.
7
4
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Свещеникът не е бог, а човек, и като човек, вс епак трябва да се размножава. Човек и добре да живее, се размножава;))) Индиузма, обаче има една много сполучлива формула за това - брахмачарията. На младини, яко;))) не се стискат, чаавета плодът бол и после се отдават на Брахма, Шива, Вишну, Индра или който си изберат. А наште ги зтварят, като малки и почват постепенно да ги скопяват откъм мислите им. А в мислите е жената;))))
6
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мдаа, поредната хибридна атака срещу Християнството, очаквайте номинации за Оскар, Грами и т.н. фестивали за промоция на Луциферианство и с нищо неприкрит Сатанизъм.
5
0
 
4
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Важното е тук,че все още управлява четата на ДрагалЪвскоя гърбат @й дук.
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е създадена да държи в подчинение лековерните и мало.умните.
3
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Определено пускането на няколко статии подред на тема религия е заради позицията на БПЦ!
2
3
 
8
 
! Отговори
ksarax преди 5 години
Това даже не е новина вече
1
6
 
11
 
! Отговори
ХОХОХО... преди 5 години
Папата не знам, но Макрон,Гуайдо и останалите извратки на католицизма - направо се прозявам от скука...Бе тия ще се очовечат ли някога?!