Димитър Маринов с "Оскар" в ръка: Профанщина или емоция?

Появата на актьора на "Dolby Theatre" раздели мнението на българите
Обновена: 26 фев 2019 11:53 | 26 фев 2019 11:52, Петя Славова
106

Актьорът Димитър Маринов се качи на сцената в "Dolby Theatre" като част от състава на филма "Зелената книга". И у нас се разрази истинска дискусия. Защото камерите уловиха един много важен детайл – малко българско знаме в джоба на сакото му. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Режисьорът Красимир Иванов коментира в студиото на "България сутрин", че не е бил трогнат от флагчето или подразнен от него, но не му е допаднало това, че Димитър Маринов е взел в ръцете си наградата "Оскар", която е за продуцентите на филма.

Още по темата

"В един момент се усещаш, че си малко нисичък и зад продуцентите няма никой да те забележи - нито като камера, нито като фотограф, финтираш и веднага се изнасяш към крайния десен ъгъл, ляв на зрителя, между Виго Мортенсен и г-н Алий, с един "Оскар" закичен. Това е тотална профанщина! Такова нещо не се прави!", категоричен беше режисьорът.

По думите му, ако случайно е попаднал български актьор на сцената и направи това, което Маринов е направил, му се прощава веднага, но човек, който има претенцията да е от 20 години в Лос Анджелис, няма право да държи този "Оскар". "Такъв актьорски номер не минава!", отсече режисьорът.

Красимир Иванов каза, че Маринов няма общо с наградата и не е заслужил да я държи, въпреки че е част от екипа.  Той допълни, че е останал разочарован от поведението му и заради начина, по който коментира други колеги като Робърт де Ниро. "Младежът изобщо не ме интересува!  Изгубих интерес към него", отсече той.

По думите му, Маринов няма право да твърди, че роля на негов колега с номинация "Оскар" е плоска. Нито пък да си позволява да казва, че филмът "Рома" на Алфонсо Куарон няма място на "Оскар"-ите. "Не мога да имам сериозно отношение към този младеж. Ставам безразличен, дори не съм краен", категоричен бе Иванов.

На срещуположното мнение бе журналистът Георги Тошев. Той обясни, че никой не може да му отнеме радостта като зрител, че на сцената на "Dolby Theatre" се е качил българин.  "Да, няма главната роля, но е интересен, а неговата история е наистина достойна за филм." Според журналиста, само емоцията и еуфорията е оставила Димитър Маринов в тази позиция със статуетката и това не е предварителна инсценировка. Георги Тошев уточни, че не споделя мнението в някои от интервютата на актьора, но участието му в "Зелената книга" е категоричен успех.

По думите му, в контектста на Холивуд, неговата стъпка е минимална, но в историята ни нямаме много подобни неща, с които да се похвалим. "Ние сме държава, която поради численост и език прави разходката до Холивуд нелесна. Всичко е въпрос на шанс и добро продуциране", отбеляза Тошев.

"Аз съм много щастлив, че имаме Димитър Маринов. С флагче или без флагче, той е там, филмът е добър и аз вярвам, че ще чуваме повече и много добри новини около български актьори извън България", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Георги Тошев допълни, че независимо от дебати в социални мрежи и всичко, което се каза и изписа за Маринов, това, че той е на сцената с "Оскар" в ръка, е изключителен успех за българина.

Тошев допълни, че все пак историята на Маринов и съдбата му да стигне там е въпрос на много шансове и срещи, които са му се случили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами гледайте БТВ в момента и ще разберете кой е, еле па режисьорчето от началото на материала! 24.08.2019 10.00ч. БТВ
77
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Кой е Красимир Иванов? Аз никога не съм чувал за такъв режисьор? наистина ли е такъв, или е най-обикновен самозванец - злобар. Последното е със сигурност.
76
0
 
0
 
! Отговори
Я преди 5 години
Кой беше Красимир Иванов, че не се сещам!
75
2
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Маринов изглежда нормален човек, филма обаче е пълна диаpия - някакъв супер преуспял негъp си наема Бял шофьор и бодигард! Т.е. Вирчю сигналингът е на ниво! Хаха! Да, ама не!!! Защото болните глави на културните марксисти се тригърнаха, че филма изпращал послание, че негритe не можели сами да се грижат за безопастността си, демек, зависели от Белия човек! Съвет от мен - не гледайте филма, сигурен съм, че имате по-хубав начин да прекарате тези 2 часа!
74
10
 
4
 
! Отговори
ан преди 5 години
какво толкова е станалонякой актьор изиграл роля на лошия герой руснак в холивудски филми това трябва да е повод за гордосттози тошев много му дават думата да промива мозъци на младоциа за хора които работят на високи позиции и имат публикации,звания в западни държави нищо не се пише
73
1
 
19
 
! Отговори
111 преди 5 години
Голям режисьор никой те не знае ЗЛОБАР
72
1
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
наредил се поредния самозван успеляк във хайп вълната и той. режисьор, актьор, продуцент... директор на водопад. материала ни не става, не че некой ни пречи.
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
м да да гроздето е кисело, нещастници!
70
5
 
35
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АБЕ ВИЖДАМ ГОЛЯМА ЗЛОБА И ЗАВИСТ ЗА ОСКАР-А НА ФИЛМА ИРЕСП. ДИМИТЪР МАРИНОВ..ДА ТИ Е ЧЕСТИТО ДИМИТРЕ, ОЩЕ 100 ДА ВЗЕМЕШ
69
4
 
25
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
За първи път чувам ,че имало някакъв "дебат в оществото" . Не виждам и какво нередно е направил и нашият актьор Май някой го е захапал " завистливото чудовище"
68
5
 
37
 
! Отговори
злобо човешка преди 5 години
Някакъв анонимник, тръгнал да коментира, ехх тая злоба ще ни прояде. Започнаха речите, а Робъртс имаше още един Оскар, да предаде, и се чудеше на кой, нашият човек беше най-близао до нея, и говотово, това е! Злобарът, анонимник, вижда "актьорска игра". Ама така е, като не си постигнал нищо, и те е яд, ама толкова много те е яд, че някой е успял, а пък още повече те е яд, че е българин, нали?
67
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може един българин да успе, и друг да не го залее с помия. Няма такъв случай. Г-н Иванов потвърди правилото. Не е важно какви са доводите, дали изобщо са адекватни или са пълна лъжа. Важното е да се излее помията. И господина любител-режисьор се нагърби със задачата да ни припомни какво е това родна злоба, онази с мазното и лютото. Да ни припоми, че сме българи. Я си надигнал глава, я са те смачкали! P.S: Някои го приканват да покаже класа. Вие сериозно ли!? Огледайте се къде живеете!
66
5
 
20
 
! Отговори
Таня преди 5 години
А Виго теб познава ли те? Завистлив ***!
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле ле, впечатляваща кариера имал този Иванов! Човека си е за Оскар, почти.
64
2
 
18
 
! Отговори
Ганьо преди 5 години
Излязъл *** от махалата и тръгнал да коментира. Ако беше плеймейтка поне щях да го разбера
63
4
 
22
 
! Отговори
Тенев преди 5 години
Не го знам какъв точно режисьор е този Красимир Иванов, защото като чета, май единственото му интервю, той е участвал в 5 филма. Ролите са му били между трето степенни и статист. Показва 3 снимки с по-известните артисти от същите филми, на които той сякаш влиза в кадър в последния момент, за да не успят да го избутат. После бил работил в модата,..!?.. каквото и да означава това. А какво общо има с режисурата? Ами бил е помощник на някакъв второстепенен режисьор, на филм, който така и не излиза.
62
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе стига сте злобели. Човека е поканен да се качи на сцената и е нормално да се радва,както и останалите с него. А това,че не се срамува от българския си произход и се гордее с родината си е достойно за уважение.А дали е красив,грозен и не ви харесва,няма никакво значение.
61
3
 
20
 
! Отговори
Варненьец преди 5 години
Това си е типично българска черта. Някой да успее и се намира веднага човек, който да го оплюе. Наподобява малко оня Вигенин, който плюеше по Гришо преди време, за да си спомним кой е той...
60
3
 
27
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Красимир Ивановов... Този кой беше ? Аааа, някакъв анонимник , завидял на успеха на друг българин.
59
3
 
27
 
! Отговори
Рали преди 5 години
Много точно казано: г-н Красимир Иванов, трябваше да покажете малко класа! Но това го умеят талантливите и успелите. А вие не сте нито едно от двете.