Димитър Маринов с "Оскар" в ръка: Профанщина или емоция?

Появата на актьора на "Dolby Theatre" раздели мнението на българите
Обновена: 26 фев 2019 11:53 | 26 фев 2019 11:52, Петя Славова
106

13217 гледания   |  Още видео
Актьорът Димитър Маринов се качи на сцената в "Dolby Theatre" като част от състава на филма "Зелената книга". И у нас се разрази истинска дискусия. Защото камерите уловиха един много важен детайл – малко българско знаме в джоба на сакото му. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Режисьорът Красимир Иванов коментира в студиото на "България сутрин", че не е бил трогнат от флагчето или подразнен от него, но не му е допаднало това, че Димитър Маринов е взел в ръцете си наградата "Оскар", която е за продуцентите на филма.

Още по темата

"В един момент се усещаш, че си малко нисичък и зад продуцентите няма никой да те забележи - нито като камера, нито като фотограф, финтираш и веднага се изнасяш към крайния десен ъгъл, ляв на зрителя, между Виго Мортенсен и г-н Алий, с един "Оскар" закичен. Това е тотална профанщина! Такова нещо не се прави!", категоричен беше режисьорът.

По думите му, ако случайно е попаднал български актьор на сцената и направи това, което Маринов е направил, му се прощава веднага, но човек, който има претенцията да е от 20 години в Лос Анджелис, няма право да държи този "Оскар". "Такъв актьорски номер не минава!", отсече режисьорът.

Красимир Иванов каза, че Маринов няма общо с наградата и не е заслужил да я държи, въпреки че е част от екипа.  Той допълни, че е останал разочарован от поведението му и заради начина, по който коментира други колеги като Робърт де Ниро. "Младежът изобщо не ме интересува!  Изгубих интерес към него", отсече той.

По думите му, Маринов няма право да твърди, че роля на негов колега с номинация "Оскар" е плоска. Нито пък да си позволява да казва, че филмът "Рома" на Алфонсо Куарон няма място на "Оскар"-ите. "Не мога да имам сериозно отношение към този младеж. Ставам безразличен, дори не съм краен", категоричен бе Иванов.

На срещуположното мнение бе журналистът Георги Тошев. Той обясни, че никой не може да му отнеме радостта като зрител, че на сцената на "Dolby Theatre" се е качил българин.  "Да, няма главната роля, но е интересен, а неговата история е наистина достойна за филм." Според журналиста, само емоцията и еуфорията е оставила Димитър Маринов в тази позиция със статуетката и това не е предварителна инсценировка. Георги Тошев уточни, че не споделя мнението в някои от интервютата на актьора, но участието му в "Зелената книга" е категоричен успех.

По думите му, в контектста на Холивуд, неговата стъпка е минимална, но в историята ни нямаме много подобни неща, с които да се похвалим. "Ние сме държава, която поради численост и език прави разходката до Холивуд нелесна. Всичко е въпрос на шанс и добро продуциране", отбеляза Тошев.

"Аз съм много щастлив, че имаме Димитър Маринов. С флагче или без флагче, той е там, филмът е добър и аз вярвам, че ще чуваме повече и много добри новини около български актьори извън България", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Георги Тошев допълни, че независимо от дебати в социални мрежи и всичко, което се каза и изписа за Маринов, това, че той е на сцената с "Оскар" в ръка, е изключителен успех за българина.

Тошев допълни, че все пак историята на Маринов и съдбата му да стигне там е въпрос на много шансове и срещи, които са му се случили.


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
50
 
! Отговори
Цецо преди 4 месеца
Какъв режисьор е този Красимир Иванов? Защо давате трибуна на този мъничък човек да коментира изявата на Българина Димитър Маринов??? Аман от дребни душици, коментиращи успели хора!!!
2
4
 
45
 
! Отговори
Чикън преди 4 месеца
Балканската злоба няма как да подмине такъв успех.
1
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е това е българската злоба! Толкова грозно! Успеха си е само негов, но чест му прави да покаже българския флаг.