Димитър Маринов: Холивудският блясък ми е чужд!

Актьорът за златната статуетка и "Зелената книга"
11 мар 2019 12:25,
21


Димитър Маринов представи официално филма "Зелената книга" на "София филм фест". Лентата получи "Оскар" за най-добър филм преди две седмици в "Dolby Theatre". А Маринов остана в историята като единствения българин, който в едната ръка държи най-високото отличие на американската киноакадемия, а в другата - българското знаме. С него се сдобил в последния момент и до последно се колебаел дали да го покаже на целия свят.
Още по темата

Пред публиката в София Маринов разказа, че холвудският блясък му е чужд.

Издаде и някои от тайните на филма "Зелената книга", който спечели 3 награди "Оскар" от 5-те си номинации.

Филмът е създаден по действителен случай. Дон Шърли е ямайско-американски класически и джаз пианист и композитор. Говори свободно осем езика и е бил талантлив художник. През 1962 г. Шърли изнася серия концерти в южните щати, а негов шофьор е Тони Лип. Двамата преминават през редица премеждия, породени от отношението към Дон заради цвета на кожата му. А героят на Димитър Маринов е част от бенда на Шърли.

Освен в "Зелената книга", българската публика ще може да види Димитър Маринов и в българската продукция "Снимка с Юки".

Актьорът пожела да сподели "тайна, с която много се гордее" – от 9 март вече е избран за главен преподавател в "Actor’s Studio" в Лос Анджелис.

В изпита на младите таланти ще има 12 реплики на български. Нито един студент няма да мине изпита, без да ги е научил, предава Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
16
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Да е жив и здрав - о , много готин , гледах по ТВ. негово изказване , повече от 17 г. в щатите и няма "грам " акцент, говори гладко чист български език и никак не се е възгордял от кариерата си в щатите като Камелия тодорова ( 6 месеца в щатите и вече "забравила " българският език :))))) ). Жив и здрав да е !
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То, Митьо, и ти си чужд на холивудския блясък. Малко е унизително да играеш все второстепенни роли на руснаци - чисто клише, но някои хора не са придирчиви.Хайде да не се възгордяваме със смешки, да не говорим как наши медии вече писаха глупости в смисъл че самият Митьо имал Оскар.
17
4
 
12
 
! Отговори
ваню хокинг преди 5 години
ПОне имал човека 30 секунди слава. Ние и това не сме постигнали,сив живот и скука само. Утре в градския транспоорт и после в завода.....да ти йевем и живота!
16
3
 
15
 
! Отговори
Да е жив и здрав преди 5 години
Димитър Маринов е рядко готин човек. Може да го плюете тук, но просто не го познавате.
15
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
малко прегря супата- отишъл там с 20 долара в джоба, комунистите го репресирали преди това, там цъфнал и вързал- абе пълна програма досада, а и нема спиране две седмици ден и нощ
14
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво толкова е направил този за филма?
13
19
 
11
 
! Отговори
Веселина преди 5 години
Аре бе, изчезвай, писна ми от тоя грозен чичак...Точно три реплики има и се величае. Просто е изкарал късмет, че филма се е получил..И сега се прави на на великия артист. Не го ли видяхте ,как се набута на Оскарите, хилейки се като *** да не го изгони охраната, защото едва ли на сцената допускат всички статисти и второстепенни от филма. Ако беше така за всеки филм щяха да излизат по 50-100 човека на сцената........
12
14
 
17
 
! Отговори
Кирил Иванов преди 5 години
Дано следващият път да изгряе наистина роля. Сега беше статист и като балкански тарикат, развя знамето, за да го заблежим.
11
9
 
20
 
! Отговори
мид преди 5 години
На мен ми допадна този тип. Държи се малко по американски и по този начин провокира традиционните бай *** ама това е добре според мен. Човек трябва да се гордее и с не толкова бомбастичните успехи ОСОБЕНО когато са си негови лични. Българите се гордеят с постиженията на разни хора от миналото с които дори нямат родствена връзка и нищо общо или пък с разни проф. спортисти, но когато някой се гордее с неговото си лично постижение го осмиват, че нищо не бил направил.
10
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително приятен и земен човек, с много динамичен и интересен живот!Постигнал е успех и едно голямо Браво!Все повече такива новини, че покрай Ружа, Арабаджиеви, Брендо и т.н. направо да те е срам да кажеш,че си българин!
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Форумците ту, признават някой, само ако е бил на една сцена с Путин и Песков.А, въпросния българин им е целувал краката и се е извинявай, че не сме част от руската федерация.Ей йтакива българи признават тукашните форумци.
8
14
 
33
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Браво на българина ! Всеки не може да бъде признат на международен форум .
7
44
 
23
 
! Отговори
Ужасите преди 5 години
Явно сме стигнали дъното щом обикновени статисти вече ни стават повод за национална гордост.
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този господин, без да му умаловажам заслугите, не е първия българин печелил "Оскар".Доста преди него беше Георги Боршуков с филма "Матрицата", но понеже не развя знамето да се афишира колко е велик българин се забрави.
5
4
 
5
 
! Отговори
ам бубаджан преди 5 години
До РЕСПЕКТ !Ти па значението на "респект" знаеш?
4
11
 
37
 
! Отговори
РЕСПЕКТ ! преди 5 години
До Анонимен 1Пожелавам му да ВЕЕ ЗНАМЕТО още много пъти!А ти с тая злоба и завист и киноцентъра в Бояна ще гледашпрез крив макарон , ако изобщо знаеш къде е.
3
28
 
10
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Бре! Като чух, че развял знамето ни, си викам- какъв патриот, а после като видях, то било клечка със знаме за чаша коктейл... Боже!
2
13
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
злобен и т... народ....., вие какво сте направили......
1
39
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф!Пак ли вее?И каква точно роля е играл холивудския ни велик играч?Вторият храст отляво на входа ли?