Винен маратон с мезета, французите знаят как!

Вино, омари, плодове – шест часа наслада за небцето
20 мар 2019 19:36,
10
Винен маратон с мезета, французите знаят как!
Снимка: Reuters

42,2 километра, точно толкова ще бъде дълъг френският винен маратон в региона Медок, включващ град Бордо. Тук местните са решили да предлагат на състезателните пунктове да има различни видове вина и мезета, пише "Метро".

Още по темата


"Спортистите" ще имат възможност да опитат местни деликатеси като фоа гра, изискани сирена, омари, сладоледи и всякакви плодове. И всичко това съпроводено с тънки френски вина.

Маршрутът на Маратона на Медок преминава през живописни замъци и лозарски масиви, които предлагат на "състезателите" продукцията от своите изби.

Винените спортисти няма да се борят за най-добро време. Те имат цели шест часа, за да завършат маратона. Шантавите костюми също са добре дошли.

 Победителите в мъжката и женската категории получават награди в натура - еквивалентът на собственото им тегло, покрито с вина от Медок, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France! Най-великата нация и люлка на цивилизацията. Култура, изтънченост, прекрасна кухня, романтичен и несравним език, планини, морета, океани.. имат си всичко. Всеки техен град лъха на величие. Неслучайно са най-посещаваната страна в света.
4
0
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Истината е спокойствие,сън след обед чаша две винце.После разходка на кучето сред природата и пак чаша винце и дремане пред камината. Бакчкането ,бързането и живота в града убиват бързо и болезнено.
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиенето е за слабите и неуравесените. Имаме твърде много алкохолици , за да си позволяват подобни статии.
2
3
 
7
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Българите викаш не знаят - нищо че те са го измислили
1
11
 
2
 
! Отговори
Фермер преди 5 години
Виното е несериозно пиене- Виж, ако е с коняк ...