Клета "Розета"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 мар 2019 10:35, Петя Славова
6
Клета "Розета"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Във всекидневието на отритнатите от обществото ни въвеждат братя Дарден с филма си "Розета", носител на "Златна палма" през 1999 г.

Главната героиня идва от покрайнините на белгийски град, а мечтата й е съвсем скромна. Да живее като обикновените хора. Така единствената й цел, която запълва живота й е  да има работа, но това не е съвсем лесно, предвид сприхавия й нрав.

Белгийските режисьори следят героинята си отблизо без да я лишават от нормалните за всеки човек недостатъци. Прибавят и недоброжелателната й семейна среда, което допълнително усложнява перипетиите на Розета.

Разказан сурово и безкомпромисно, филмът отразява съдбата на онеправданите, които за миг не са идеализирани Камерата следва нервно героинята, облечена все в черна поличка и анцунг и улавя отблизо гнева й в момента, в който остане без работа.

Дарден не я щадят и не скриват недостатъците й. Честният им подход към персонажите ги прави любимци на едни от най-престижните кинофестивали. На тях режисьорите имат успех и с другите си филми  "Детето", "Момчето с колелото" и "Непознатото момиче", където също  изследват хората, които с нищо не се отличават и с нищо не могат да се похвалят.

В ролите ще видим Емили Дьокен, Оливие Гурме и Фабрицио Ронджоне. Гледайте "Розета" на 23 март от 23.00 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Озадачен. преди 5 години
Защо се публикува "новина", след като вече събитието се е състояло? Не е сериозно да ни съобщават на24-ти, че ще дават нещо на 23-ти по телевизията....
4
1
 
4
 
! Отговори
?!?!?!?!?! преди 5 години
анцуНг
3
2
 
6
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Дрън - Дрън!
2
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво общо има розетата от Плиска с този посредствен филм?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли някой ще го гледа