"Дъмбо" излетя към върха в САЩ

Филмът на Бъртън и Дисни оглави бокс офиса
1 апр 2019 20:38, Петя Славова
6
"Дъмбо" излетя към върха в САЩ
Снимка: Форум Филм

Филмът "Дъмбо " на компанията "Дисни", под режисурата на Тим Бъртън, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с реализирани 45 милиона долара от продажба на билети, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията припомня, че бюджетът за продукцията е 170 милиона долара. В международен мащаб филмът е осъществил приходи от 71 милиона долара, като от тях 10,7 милиона са дошли от Китай, 7,2 милиона от Великобритания и 7,2 милиона от Мексико.

Още по темата

"Дъмбо" измести на второ място в бокс-офиса хоръра "Един нов кошмар" на Джордан Пийл. Приходите за продукцията възлизат на 33,6 милиона долара, предаде БТА.

На трета позиция в бокс-офиса се класира друг филм на "Дисни", "Капитан Марвел", с постъпления от 20,5 милиона долара. Филмът вече е реализирал 360 милиона долара в Северна Америка и се очаква през тази седмица да прехвърли прага от 1 милиард долара от международни прожекции.

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка заемат романтичната драма "На пет стъпки от теб" и драмата "Unplanned" /"Непланирани"/ със съответно 6,3 милиона и 6,1 милиона долара приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До номер 1 и номер 3 преди 5 години
Ало, компетентните, гледахте ли филма?! Ама коментирате. Относно името, номер 1, очевАдно нито си гледал анимацията, нито знаеш историята ЗАЩО не е ДЖъмбо, а е ДЪмбо. Аман от "разбирачи".
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А у нас към върха излитат определени хора с асансьори, тризонети, артекси...
4
0
 
5
 
! Отговори
до Victimized преди 5 години
Защото претоплените манджи правят пари по кината. И докато хората продължават да си дават парите за едни и същи глупости, оригиналното кино все ще бъде рядкост.
3
0
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Чудя се, толкова ли няма млади и креативни автори, които да създадат нови истории и герои, а вместо това се претоплят едни и същи манджи, Красавицата и Звяра, Маугли, Дъмбо, Цар Лъв ....... Междузвезни войни беше едно към едно копие на стария филм с по добри ефекти и жена главен герой + цветнокож любовник. Единственото "ново" което излиза от империята на Дисни са филмите на Марвел, но и те са правени по истории от комикси на по 30-40 години. Масовата консумация продуцира напудрени еднодневки..
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъмбо е фен на Дънди Крокодила.
1
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Изтървали са Ж в името ДЖъмбо..