Стойността на "Човешкият капитал"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
14 апр 2019 16:22, Петя Славова
3
Стойността на  "Човешкият капитал"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Инцидент между луксозен джип и велосипед преплита съдбите на две семейства край езерото Комо. Докато медици се опитват да спасят мъжът с колелото, ретроспективни кадри показват, че катастрофата не е съвсем случайна.

Сюжетът е разказан от Паоло Вирзи  в "Човешкият капитал". Режисьорът разглежда историята от няколко ракурса, за да залепи постепенно липсващите парчета от пъзела на човешките взаимоотношения. Разделението е ясно и категорично - фамилиите от различни прослойки трудно могат да уеднаквят ценностите си. Човешката същност е разкостена в свят, окупиран от материализла. Може ли човек да спре да иска все повече - всеки от персонажите е вглъбен в надпревара за изкачване на поредната стълбица от обществената йерархия.

Основа на филма е романът на Стивън Амидон, който умело ни вмъква в света на съвременния човек, устремен да остойностява всичко и всеки. "Човешки капитал" е всъщност терминът, с който се определя нетната стойност на жертвата при пътна злополука. Колко струва и струва ли си изобщо да се живее в подобен свят?

Вирзи не се задоволява да заснеме просто напрегнат трилър, а прави дисекция на болката и суетата на социалното неравенство. Ролите са поверени на Фабрицио Бентиволио, Валерия Голино, Фабрицио Джифуни и др.

Гледайте "Човешкият капитал" на 14 април от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешкият капитал е момичето,ако питамен.Първо,небива чрез героинята да сипласира тезата.Излиза,че щом тя качвастълба(по Смирненски)самейство нанайТ. е. съобрази капитала даван по човеш-ки,студено,елементарно,в просеката наднешния ден и къде е изконното ,да седомогне до условния рефлекс.Инак сълзи и унижения,колкото щеш.Няма дагледам филма.