Disney обогатяват марката Междузвездни войни

Ще се пусне и игра и сериал
3 май 2019 00:30, Екип на Bloomberg
12
Disney обогатяват марката Междузвездни войни
Снимка: Pixabay

Disney много добре експлоатират марката „Междузвездни войни“ в последните години. Всеки филм от 2015 г. насам е достигнал и надхвърлил 1 млрд. долара приходи. От тази гледна точка Disney са получили възвръщаемост на средствата, отделени за притежание на марката. Те я закупиха от Джордж Лукас за 4 млрд. долара, които той от своя страна, ги отдели почти изцяло за благотворителност. Ноември е месецът на новите Star Wars продукти. Това коментира Даниел Георгиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

За момента основната история в пълнометражните филм приключва, спомена Даниел Георгиев. "Този декември в кината ще излезе последният филм, поне така го рекламират. Зад кулисите се говори за още няколко филма. Един от продуцентите на „Игра на тронове“ и един от режисьорите на епизод 8, за който се говори, че ще бъде повече от един филм. За момента епизод 9 - The Rise of Skywalker, е обвит в мистика. Единствено знаем кои персонажи ще се завърнат. Заглавието предполага повече въпроси, отколкото отговори", допълни той.

"Междузвездни войни“ като марка е малко нож с две остриета. Има финансово успешни филми. От гледна точка на актьорска игра и ефекти тези филми изглеждат най-професионалните - особено първата трилогия, която е техническо чудо. Проблем, поне според мен, представлява повтарянето на сюжетните линии и това не се нрави на всеки. На моменти се долавя изчерпване, въпреки че, от друга страна, така се продължава успешно нишката.

Ще се пусне и игра, сериал, уточни Даниел Георгиев по темата за новите продукти. "Играта предстои да излезе през ноември. Тя се развива между епизоди 3 и 4. Нови персонажи, нови събития. Експериментира се предпазливо, защото някои рискове не са отплатиха. Но пък предстоят и други проекти като "The Mandalorian", изграждането на тематичен парк и т.н.", отбеляза още той. 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Дрисни да върнат Стар Уорс на Лукас и да му се извинят !
10
1
 
9
 
! Отговори
ii преди 4 години
Ясно е че автора не знае нищо по темата!!!1) Раян "Кръглата Глава" Джонсън уби Star Wars.2) Han Solo - флопна ...?!?3) IX част е на път да флопне и тя.4) Катлин Кенеди се е свряла в миша дупка.5) утре е празник ( May the 4-ce be with you)6) Има война между феновете и SJW + платената медия.7) Играчките не се продават (вижте магазините навсякаде има залежали играчи)8) ЕА не са издали читава SW игра вече 8 години след като държат лиценза.9) Има петиция VIII да се махне от канона.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът им е че преди да излезе новия епизод, по телевизиите повтарят предишните и ако ге изгледаш за 2 седмици си даваш сметка за спада в качеството, Има два от епизодите , които през цялото време не се случва почти нищо и се чустваш излъган и съжеляваш за загубеното време, и да не говорим за пълната инфантилност на някои от последните. Чест му прави на Дж.Лукас че е дал за благотворителност голяма част от парите.
8
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
"Междузвездни войни като марка е малко нож с две остриета." Това изречение казва достатъчно за автора. Така се говори в кръчмата с приятели. Представяте ли си това да го каже в ефир водещ на новини? Смях.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Не са виновни Дисни. Просто SW се зарязва за определено време след поредната трилогия и нищо не се снима.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TotenKopfСоло си беше провал въпреки голямата му рекламна кампания.
5
1
 
9
 
! Отговори
TotenKopf преди 4 години
". Всеки филм от 2015 г. насам е достигнал и надхвърлил 1 млрд. долара приходи." Абсолютна лъжа. Филма за Хан Соло, изкараха под 400 млн. при бюджет от 275. Офромен провал.
4
18
 
2
 
! Отговори
Ло Джей Кеноби преди 4 години
Смешно е пенсионери да си дават мнението за филми, които всяка година правят по 1 000 000 000 долара.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Disney обогатяват марката Междузвездни войни"Точната дума не е обогатяват, а осирaт.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След епизод 3 малко ми стана неприятно, че великият филм приключи и след новината за продължения бях вдъхновен. Разбира се веднага след първият бълвоч, всичко приключи. Сега вече дори и пиратски нямам желание да ги гледам. Толкова елементарни станаха, че коментара е излишен. Втпростепенна сапунка!
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 4 години
R.I.P. Star_Wars..злощастният им край дойде в момента в които disney ги купи.. МНОГО УСПЕШНО превърнаха една емблематична, оригинална и вдъхновяваща научно-фантастична поредица, която даде началото на т.нар. - 'space_opera' sci-fi жанр и изобщо множ. концепции на съвременният sci-fi, в безвкусен, безличен комерсиализъм ! Недостоен край за една шедьовър, жалко за наследството на Star_Wars наистина...Тревожна липса на автентичност и креативност в съвр. кино, музика, литература и изкуства..!!