Като в картина с "Чудният Бокачо"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
11 май 2019 14:08, Петя Славова
3
Като в картина с "Чудният Бокачо"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Най-сигурният начин да се избяга от смъртта е прикритието сред приятни хора в отдалечена вила. Това ще усетим от филма на прочутите режисьори Паоло и Виторио Тавиани "Чудният Бокачо".

Връщайки ни към класическата италианска творба на Джовани Бокачо "Декамерон", сюжетът ни отвежда в 1348 г. Времето, в което Флоренция е превзета от чумата, а градското население на Тоскана светкавично се топи.

Млади хора решават да се изолират от гибелта, скривайки се в запустяла къща сред околните хълмове. Заживяват заедно, а за да забравят тревогите си, разказват истории.

Чрез тях Тавиани пресъздават колоритно отминалото време, изпълнено с тревоги, несигурност, но дълбоко свързано с нравите и традициите на епохата си. Паоло и Виторио Тавиани са детайлно прецизни към всяка подробност.

Доближават ни до смъртта, безутешната скръб и същевременно до нестихващата надежда и зараждаща се любов. Всеки кадър е изящно структурирана картина, съхраняваща миг история, къс емоция. Ролите са поверени на Рикардо Скамарчо, Кася Смутняк, Жасмин Тринка, Ким Роси Стюарт.

Гледайте "Чудният Бокачо" на 11 май от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип героите в "Декамерон" не са се ограничавали само с разказването на истории...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете, че "Чудният Бокачо" ни връща към класическата италианска творба на Джовани Бокачо "Декамерон", която е сборник от множество отделни разкази. Аз не мога да си спомня разказ на Джовани Бокачо, поместен в "Декамерон", с подобен сюжет.