Почина Пеги Липтън, изиграла Норма от "Туин Пийкс"

Актрисата има награда "Златен глобус"
Обновена: 12 май 2019 12:53 | 12 май 2019 12:22, Петя Славова
16
Почина Пеги Липтън, изиграла Норма от "Туин Пийкс"
Снимка: БТА

Актрисата от САЩ Пеги Липтън, изпълнила една от главните роли в култовия сериал "Туин Пийкс", е починала на 72-годишна възраст от рак, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС.

В изявление, направено от дъщерите й Рашида и Кидада Джоунс се посочва, че Липтън е починала в събота, заобиколена от семейството си. "Съкрушени сме от кончината от рак на нашата любима майка. Тя си отиде в мир, заобиколена от дъщерите и племенниците си. Бяхме щастливи във всеки един момент, прекаран с нея.

В момента думите не могат да изразят чувствата ни, но все пак ще кажем: Пеги беше и винаги ще бъде нашата пътеводна светлина, както в този свят, така и в отвъдния. Тя завинаги ще остане част от нас", гласи изявлението.

Звездата на Пеги Липтън изгрява със сериала "The Mod Squad", излъчван между 1968 и 1973 г. За ролята си в поредицата през 1971 г. актрисата получава награда "Златен глобус".

Едно от най-известните превъплъщения на Пеги Липтън е в образа на собственичката на ресторант Норма Дженингс в сериала "Туин Пийкс".

През 1974 г. Липтън се омъжва за музикалния продуцент Куинси Джоунс. Дъщерите им Рашида и Кидада Джоунс също се изявяват като актриси. Пеги Липтън и Куинси Джоунс се развеждат през 1989 г., припомня Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
1
 
! Отговори
CitizenX преди 4 години
Всъщност сериала е калпав като вкисната боза , но тъй като му беше направена сериозна реклама каква мистична и дълбоко интелигентна история е нашенските кибици се влюбиха в него като блондинка в роман на Пауло Куельо . Имат го , чели са го ... харесват го.. но не знаят защо.За лично удоволствие накарах няколко от моите познати със същите възторжени хвалби по този сериал да ми обяснят историята . Резултата беше : Оуу... Ауу... Страхотен е...Невероятна игра ... и до там . Като повечето от вас
14
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Да,има продължение и миналата година беше излъчено. Аз успях да дръпна сериите и да ги изглеждам.Доста странни ,както се очакваше,и с отворен финал.Потърси ги и ще ги намериш из интернет! Поздрави!
13
2
 
15
 
! Отговори
Бог да я прости преди 4 години
Пеги Липтън беше прекрасна с Туин Пийкс. Много харесвах ролята и в този прекрасен сериал. Любимият ми сериал. Бог да я прости.
12
2
 
8
 
! Отговори
Бог да я прости преди 4 години
Но нали щеше да има продължение на "Туин Пийкс"? Нали уж било заснето?Кога ще го видим на българския ТV-екран?
11
0
 
22
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
Хубава жена , голям сериал . Бог да я прости !
10
0
 
18
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Голям филм,голяма актриса!Бог да я прости!
9
3
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Бог да прости умрелите и да дава хляб и зрелища на живите. Носете си новите дрехи и наздраве, е казал колегата анонимен, друго не ни остава.
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте, Пийте и си носете новите дрехи...
7
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 7 Деивид Линч си направи гавра най-вече с всички почитатели на Туин Пийкс с тоя последен 3-ти сезон. Хептен е превъртял!
6
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С последният 3-ти сезон преди 2 години Дейвид Линч си направи гавра с предишните 2 сезона с пoмията която сътвори. А толкова много очаквахме от тоя последен сезон. Жалко че най-великият хорър в киното свърши по този жалък начин.Иначе
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туйр Пийкс? Тауър Пайкс? ко ?
4
5
 
28
 
! Отговори
Агент Купър преди 4 години
Совите не са тива което са!
3
18
 
11
 
! Отговори
Дърт Киноман преди 4 години
"Туир Пийкс" ??? ........ Не, не съм го гледал . Басси, къ'в пропуск. А от 50+ години вися пред телевизора .
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
филма се казва туин пикс а не туир пийкс
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ех, страхотна беше