Най-накрая Ален Делон получава "Златна палма"

Феминистки обвиниха актьора, че е "расист, хомофоб и женомразец"
75
Най-накрая Ален Делон получава "Златна палма"
Снимка: Reuters, архив

Филми с участие на Ален Делон цели седем пъти са били включвани в конкурсната програма на кинофестивала в Кан, но той никога не е получавал награда от него, констатира агенция Франс прес.

Тази несправедливост ще бъде поправена тази вечер с удостояването на легендата на френското кино с почетна "Златна палма". Престижното отличие ще бъде връчено на Делон от неговата дъщеря Анушка.

И ако този заслужил приз, отличил Жан-Пол Белмондо и Жан-Пиер Лео, изглежда малко позакъсняла компенсация, присъждането му успя да предизвика полемики в началото на кинофестивала.

Феминистки обвиниха актьора, че е "расист, хомофоб и женомразец". Активистки от американската асоциация "Жените и Холивуд" стигнаха до това заключение, след като внимателно проучиха всички изказвания на Делон
в миналото. Те внесоха петиция с 25 хиляди подписа до ръководството на кинофеста той да не
бъде "почетен".

"Никакви почести за женомразците и агресорите", реагираха и френските активистки от "Позволете си феминизъм".

"Аз не съм срещу гей браковете", беше заявил преди време своята позиция Ален Делон.

"На мен не ми пука, нека хората да правят, каквото си искат.Но аз съм против осиновяването на деца от двойки от същия пол. Признах си, че съм ударил шамар на жена. Но в интерес на истината самият аз съм получавал много повече шамари, отколкото съм раздавал. В живота си никога не съм извършвал посегателства над жена! Лепнаха ми и етикета, че съм от крайната десница, защото съм приятел с Жан-Мари Льо Пен. Не, аз просто съм десен човек и точка по въпроса!", каза той.

Генералният директор на кинофестивала в Кан Тиери Фремо се опита да защити 83-годишния актьор от това, което той нарече "политическа полиция". "Делон има правото да мисли това, в което е убеден и е трудно да съдим от позицията на днешния ден за нещата, които са се случили преди доста години".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: канален делон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
17
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Мъжете в Западна Европа са или над 70+ или от афро-арабо-индийски произход.
37
9
 
16
 
! Отговори
до x преди 4 години
Опомни се преди да заживееш в свят с меки китки.
36
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.н. феминизъм е новият фашизъм и закономерно идва от САЩ. Фашизъм е,защото ние можем да приемем техните възгледи, но те нашите никога. Преди три дена по Фокс Нюз предадоха за новата идея на американския фашизъм с родител майкрософт. Фирмата подготвя програма за писане, която автоматично ще изтрива написаните неполиткоректни думи и термини и ще ги замества с политкоректни.
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй и аз искам да съм расист, хомофоб и женомразец
34
18
 
5
 
! Отговори
х преди 4 години
До до xБорете си се помежду си. Ако ви стиска. Стойте далече от жените с агресиите си.
33
23
 
26
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Тъпо е. Покрай няколко климактерясали "феминстки", плюещи Делон троловете руски искат да изкарат целия ЕС "***" , Не бре, другари! Колкото и да ви е тъжно французи и американци "ощастливяват" половинките си по-често от вас. Да!! Ами нямат проблеми хората, не се чудят как да нахранят къщата. Понимайш, ***?
32
9
 
21
 
! Отговори
до x преди 4 години
Нормално е мъжът да е агресивен. Не можеш да бориш природата на тестостерона с феминистките си лозунги.
31
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ,където Ален се връща ,Вие ,дори не знаете пътя !За връщане !
30
4
 
47
 
! Отговори
цецо преди 4 години
В киното е идол. В живота си има позиции и ги защитава. Да не смесваме личните идеали с изкуството. Да му е честит приза !
29
5
 
46
 
! Отговори
Jas преди 4 години
Ален Делон, Жан-Пол Белмондо, Жерард Депардие, Пиер Ришар. Това бяха идолите на френското кино през 70', 80' и 90 години а Ален Делон още от края на 60'. Цяла Европа ги обича до ден днешен..
28
10
 
9
 
! Отговори
х преди 4 години
До АнонименПростите пуяци не се сещат че маскюлинизма е женомразещо и доказано агресивно движение.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Никакви почести за женомразците и агресорите", реагираха и френските активистки от "Позволете си феминизъм".Простите патици май забравят, че феминизмът е мъжемразещо и агресивно движение.
26
7
 
5
 
! Отговори
- преди 4 години
Анушка е много по-благозвучно от Ануля. Браво.
25
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Феминистки обвиниха актьора, че е "расист, хомофоб и женомразец". Активистки от американската асоциация "Жените и Холивуд" стигнаха до това заключение, след като внимателно проучиха всички изказвания на Делон"Сега да проучат всички възможности да си намерят нормална работа, вместо да смучат парите на НПО фондации за някакви екстремистки каузи.
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МдаПидалт рублен
23
8
 
26
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
"За кожата на едно ченге" с Делон или "Професионалиста" с Белмондо.....Ще останат в историята, вервайте ми. "Четиримата танкиста и кучето" .............едва ли:))
22
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ален Делон голям актьор и мъж ! Долу ръцете от него !
21
7
 
39
 
! Отговори
дедовият ми преди 4 години
все още има мъже във Франция
20
7
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Браво на Делон,мъжкар до края.Някои остаряват като...***,а той като катедрала,поклон за таланта и безбройните му роли на твърд и безкомпромисен мъж.Дръж се Делон,Франция и светът имат нужда от твоето присъствие.
19
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клетите възмутени нещастни патици, а той даже не ги отразява! Представяте ли си колко ги е яд! хихихии!Да е жив и здрав несравнимият Ален Делон! Че с него ще си отиде чистата мъжка хубост на света!