Нов документален филм ни разказва за Ванга

Премиерата на лентата ще бъде в Зала 1 на НДК на 19 юни
Обновена: 20 май 2019 14:27 | 20 май 2019 11:56, Красимир Ангелов
17

23 години след кончината на пророчицата Ванга, нейното име не спира да се произнася с уважение от астролози и страхопочитание от привържениците на конспирацията. Медиите също не пропускат възможността да припомнят за нейните завети, а понякога и да интерпретират погрешно думите на българската ясновидка.

Наред с чисто необяснимите качества и сили на Ванга, народът все още пази спомена за скромната жена, живееща в хармония с природата и животните около Рупите и помагаща на онези, които я потърсят.

Съвсем скоро българските зрители ще могат да видят нов филм за легендарната гадетелка с неизлъчвани досега кадри, предсказания и очевидци, мълчали през последните десетилетия. Лентата проследява разказите на свещеника, който дава последно причастие на Ванга, както и племенника, който показва къде е родена и кръстена Вангелия.

"Един филм за Ванга се прави с кредит на доверие, който трябва да бъде получен именно от близкия кръг хора, познавали я много добре. И именно това е ексклузивното в продукцията. Тя ни припомня, че пророчицата от Петрич е вкарала над 5500 души в православната вяра. Документалният разказ от очевидци показва как тя не е спестявала на политиците истините и е предсказвала директно дори на най-високопоставените в Кремъл", сподели в студиото на "България сутрин" режисьорът и сценарист Стоян Петров.

Премиерата на лентата ще бъде в Зала 1 на НДК на 19 юни. Вдъхновител на филма пък се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите чрез сценаристът и режисьор на продукцията Стоян Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко *** трябва да си, че да вярваш на врачки...тя човешката глупост граници няма.ра
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато отидох в храма в Рупите се почувствах не знам как да го кажа и аз.Излязох и се отдалечих с бързи, бързи крачки.Много неприятно чувство.Няма нищо общо със спокойствието и ,,топлината", която ме обзе в Роженския манастир.В Дряновския и в Соколския манастир също се чувствах прекрасно.
12
0
 
2
 
! Отговори
Откр. от Йоан 22:15 преди 4 години
А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците и всеки, който обича лъжата и лъже.
11
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 4 години
Гледала съм док.филми за Ванга.Аз, първо ,изобщо не разбирам какво говори, защото е на диалект.После, каквото разбера, ми се струва някак несвързано.Не подценявам дарбата й, обаче нищо не разбрах от нейните пророчества.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с Ванга е силно преувеличено , нито е познавам нито нищо , но от това което съм гледал като нейни изказвания е че не говори директно еми все с двусмислие нека тука един да излезне и да каже как му е помогнала без недомлъвки кратко точно и ясно няма да има такива това говори че нещата са силно преувеличени без да й умаловажавам способноста да комуникира с хората не всеки го може но дотам
9
5
 
5
 
! Отговори
авс преди 4 години
До Анонимен 7 да майка ми и баща ми бяха при нея помогна и предсказа на моята племеничка че ще се изцели каквото каза се сбъдна светла и памет
8
2
 
5
 
! Отговори
раша бг е наша преди 4 години
да сте живи и драви за това взето решение --- закъсняхте руснаците отдвна снимаха филм за баба ванга късно се събудихте но няма зачение както следва поговорката по-добре късно отколкото никога моите поздрави
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам каква е била точно, но знам че е помогнала на много хора!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любимата пророчица на БКП.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Илюмджинов не е руснак а е от бившия СССР и от азиятска република.
4
8
 
6
 
! Отговори
Sifu преди 4 години
Прости и невежи сте вие, драги писатели. За леля Ванга или хубаво или нищо. Но какво да се прави простотията по хората ходи. Хайде със здраве.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тая, обладана от зли духове женица. Стига.
2
13
 
21
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ГЛЕДАЛ съм няколко филмчета, в които показват на живо Ванга.Моето мнение е, че това е една простовата женица, която първоначално подхвърля подпитващи думи към човека срещу нея. След това говори непълни, неясни изречения, несвързани в общ смисъл.Който иска, да и вярва! Това си е негово право.
1
18
 
15
 
! Отговори
Стига с тая селянка преди 4 години
Поредната простотия. Ванга си беше хитра селска женица, която подпитваше за да налучка на наивните хора. За членове на партията и подсказваха преди среща какво да говори, че да си ги манипулират. ДС му работа