Да избягаш от рутината с "Парижки лудории"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
25 май 2019 09:32, Петя Славова
3
Да избягаш от рутината с "Парижки лудории"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Как да се измъкнем от капана на всекидневието се опитва да открие режисьорът Марк Фитоси с филма "Парижки лудории". За целта той поверява главните роли на Изабел Юпер, Жан-Пиер Дарусин и Михаел Нюквист.

Фитоси вече е работил с Юпер в "Копакабана". Този път героинята й Брижит иска да избяга от застиналия живот в провинциално градче, където всекидневието с мълчаливия й партньор Ксавие (Дарусен) не й е достатъчен.

Вместо да избере сигурното бъдеще, сключвайки брак с него, Брижит предпочита да рискува, отправяйки се към големия град.

Фитоси концентрира вниманието върху житейски дилеми, с които всеки се е сблъсквал. Без да спестява човешките прегрешения и несгоди, режисьорът следва стъпките на персонажите, улавяйки техните възходи и падения.

Всеки избор има плюсове и минуси, които човек няма как да отмине. "Парижки лудории" не е сантиментален, не разказва с патос за живота, а обхваща цялата му сложност. Наблюдението е подробно и детайлно проследено, спестен ни е коментара.

Продукцията е с номинация "Златен Свети Георгий" от Международния филмов фестивал в Москва (2014). Гледайте "Парижки лудории" днес от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Аз ще го гледам. Уважавам европейското кино.