Кой е "Господин Никой"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
26 май 2019 08:40, Петя Славова
3
Кой е "Господин Никой"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Да си последният смъртен сред безсмъртни си е чист късмет. Немо е единственият човек, познаващ света, който в момента населяваме. На смъртния си одър 118-годишният представител на расата ни прави равносметка на живота си, а покрай него и на света, който познаваме.

Филмът е "Господин Никой", а режисьорът Жако Ван Дормел проследява обективните анализи на изборите на героя му.

Три са моментите, които се оказват ключови за живота на Немо. Съдбата му среща точните предизвикателства, повлияли на случилото му се, когато е бил на 9 г, на 16  и на 34.

По някакъв сплетен начин те са свързани и със съпругите му - депресираната Елиз, алчната Жан и любимата Ана. Избор се оказва и последният му дъх.

Дормел разказва накъсано историята на Немо като така обръща внимание на ситуациите, преобърнали живота му. Режисьорът задава косвено въпроса - а ако човек знаеше предварително всичко, което ще му се случи... Смъртоносно ли е усещането да си лишен от изненада и непринуденост.

Филмът представлява философски разказ за живота и смъртта, а Дормел го облича в определени цветове, носещи символично значение. Всяка от главните истории е със свой нюанс. Любовта е в червено, депресията - в синьо, богатството - в жълто.

Главните роли са поверени на Джаред Лето, Сара Поли, Даян Крюгер, Лин Дам Фам и др. Гледайте "Господин Никой" на 26 май от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЪъъъх ... ок....
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Господин Никой" е роман от Богомил Райнов, излязъл през 1967г.А тук някакви плагиати са откраднали заглавието
1
7
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Радев...