Нищо ново под слънцето: "Мъже в черно: Глобална заплаха"

Повече хумор и по-малко екшън във филма
27 юни 2019 10:08, Петя Славова
6

Симка: Александра филмс

 

Повече хумор и по-малко екшън зарежда настроението в "Мъже в черно: Глобална заплаха". Наследниците на Уил Смит и Томи Лий Джоунс в екипа, борещ междузвездни гадини са Агент H и M (Крис Хемсуърт) и (Теса Томпсън), на които ще се наложи да спасят света. Eдва ли имената им едно до друго са случайни. Всичко в тази част от поредицата дава препратки към нещо вече казано, отдавна направено.

"Мъже в черно: Глобална заплаха" няма да изненада нито с особено нови персонажи, нито с идейни хрумки, но пък ще забавлява и подчертава вече добре заученото.

Явно сценаристите Мат Холоуей и Арт Маркъм  се грижат да не остане разочарован някой, борещ се за правата на жените в киното или емоционално реагиращ на тема  за "расова или полова дискриминация“. Героинята на Теса Томпсън е (очевидно) тъмнокожа жена, влизаща в костюма на "Мъж в  черно".

Коментират я често, а героят на Хемсуърт се сношава още в първите минути на филма със странно същество с пипала и колоритни цветове.

Новите "Мъже в черно" отвръщат на "глобалната заплаха" от недоволни и активни общества, срещу които никой не смее да каже каквото и да е, за да не се почувства някой обиден или отритнат. Иначе действието не се ситуира само из САЩ, а се разтяга до Париж, Лондон, Маракеш.

В "Глобална заплаха" ще усетим нещо като рестарт на  Тор: Ragnarok, в който "лошите" успяват да скъсат оковите на скучноватите си образи, майсторили само злини. Така кримката около това кой всъщност е "предателя" ще прехвърля непрестанно топката около всеки герой.

Комичните препратки съпровождат битките, прецизно и в детайлите, като героят на Хемсуърт в доста напрегнат момент ще се опита да обезоръжи противник, стигайки до миниатюрно чукче с жеста на Тор. Романтичните искри пък между него и колежката му са сравнени с любовните драми, завещал ни филма "Тетрадката".

Реверансът безспорно е отправен към пренебрегнатите и безобидните, онагледен с пешка от игра на шах, която всъщност може да промени хода на действието.

Допълнителен плюс на продукцията е актьорското присъствие на Лиъм Нийсън, Ема Томпсън, Ребека Фъргюсън.
Режисьорът Ф. Гари Грей държи добър ритъм в сцените с битки, в които паралелно мерят сили няколко противници.  И подобно на името си, филмът не предлага нищо ново под слънцето с поредната доза извънземни, но пък запълва нишата на Холивуд да бълва приходи от вече разказани истории.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не разбират ли колко са жалки!?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия филм ще се казва "Полово неутрални в цветовете на дъгата"
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъже в черно с мъж и жена...
3
1
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Ако послушат главната актриса и сменят името от "Мъже в черно", на както тя се изрази, нещо по-включващо и останалите 53 пола, съвсем няма да има за какво да се гледа този филм. Продължават да подменят главни актьори и оригинални персонажи с такива които са по-модерни, я феминизирани, я гейове, я цветнокожи и така до като не унищожат франчайзите си. Но щом за компании като Дисни, е по важно да си с *** идеологията, от колкото фен базата, значи парите не са от значение а само промивката...
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно в следващата част света ще бъде спасен от джендери.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.... и отново американците ще спасят света!!!