Олга и мъжете около нея в "Мой ласкав и нежен звяр"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
7 юли 2019 09:09, Петя Славова
Олга и мъжете около нея в "Мой ласкав и нежен звяр"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В драматичнаа история на лесничейската дъщеря Олга (Галина Беляева) ни повежда филма на Емил Лотяну "Мой ласкав и нежен звяр".

Вдъхновен от пиесата на Антон Чехов "Драма по време на лов", сюжетът ни пренася към обществения живот на Русия в края на 19-и век.

Лотяну ни вмъква в сложните любовни отношения между младото момиче и трима мъже, очаровани от персоната й: възрастният мрачен вдовец Урбенин (Леонид Марков), младият и забавен Карнеев (Кирил Лавров) и съдебният следовател Камишев (Олег Янковски).

Съдбата пресича пътищата на всеки от тях с Олга. За да избяга от бедността героинята става съпруга на възрастния благородник, но още в деня на сватбата се обяснява в любов на Камишев, а по-късно се сприятелява и с Карнеев. По време на есенния лов се чува изстрел. Коя е жертвата и кой убиеца...

Покрай  живописни кадри с наситено цветни тонове Лотяну умело ни вмъква в нравите на руската действителност и улавя сложните човешки отношения.  Сред едни от най-знаковите елементи във филма е валса на композитора Евгений Дога, който е използван като перфектния детайл, улавящ смутените емоции у персонажите.

Двамата са работили заедно и по класиката "Таборът отива към небето", а музикалната творба става толкова известна, че заживява собствен живот.

Добрата съвместна работа на композитор и режисьор правят филма един от най- успешните за времето си филмови произведения, базирани по творби на Чехов.

Гледайте "Мой ласкав и нежен звяр" на 7 юли от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание