Анди Макдауъл - свекърва в хорър с булка-беглец

Какво става със семейство Адамс 20-години по-късно...
21 авг 2019 20:00, Петя Славова
0
Анди Макдауъл - свекърва в хорър с булка-беглец
Снимка: БТА

Роднините са най-голямото зло, което може да ни сполети. Или поне така се случва в живота на една млада булка (Самара Уивинг). Още в първата брачна нощ, на нея ще й се наложи да се присъедини по особен начин към богатото и ексцентрично семейство на новия си съпруг (Марк О`Брайън). Като за добре дошла, тя трябва да се впусне в игра на криеница, и то каква! Необикновена, страшна, страстна, агресивна и смъртоносна. Там всеки ще се бори за оцеляване и ще бъде пионка и жертва на собствената си алчност сред правила, в които смъртта е единственият възможен изход.

"Докато смъртта ни раздели" с оригинално заглавие Ready or not (Готов или не) би могъл да се нареди сред най-добрите класики, които да си пуснем около Хелоуин. И в този съвременен вариант на историята на семейство Адамс, фантазията на режисьорския дует Мат Бенинели-Олпин - Тайлър Жилет е развихрена с пълна сила, без да е лишена от чувство за хумор, пише БТА.

Разликата е, че през 2019 г. добрите филми на ужасите стават все по-фини в своята моторика и все по-забавни през погледа на зрителя, свикнал с лошите новини в медиите и безпардонното налагане на насилието. На този фон, окървавените лица и тела изглеждат не точно нелепо, но почти бутафорно.

Огромният плюс на филма е актьорският състав. Прехвърлилата 60-те Анди Макдауъл е все така съвършена, с фигура на модел и излъчване, най-голяма заслуга за което има лицето й - изразителни очи и деликатна усмивка, която пленява, дори когато е в "полувариант". В "Докато смъртта ни раздели" Анди изпълнява нетипична за нея роля, въпреки че е най-лекият вариант сред останалите хорър образи във фамилията.

"Не мисля, че Беки е зла. Тя е изцяло посветена на семейството си и на неговата същност. А огромната любов към сина й е в основата на историята", коментира актрисата. На снимачната площадка до нея са Хенри Черни, Мелъни Скрофано, Крисчън Брун и чаровният Адам Броуди - като единственият "положителен" член от фамилията - Дейниъл. Марк О`Брайън влиза в ролята на годеника, най-сложният характер в историята и мъжът, който си мисли, че може да има всичко, без да жертва абсолютно нищо.

Самара Уивинг - булката-беглец, която на моменти се превръща в супергърл, бърза и яростна, жена-терминатор и какво ли още не, е откритието на тази продукция. Родена е през 1992 г. в Аделаида, Австралия, но през годините е живяла в Сингапур, Фиджи и Индонезия, за да се върне отново в родината си. В досегашната си кариера е участвала в сериали и епизодични роли в киното.

Присъствието й в "Докато смъртта ни раздели" започва непредвидимо и необещаващо. Тя е красавица на име Грейс, със снежно бяла рокля, романтична и твърде типична. Същата тази рокля в края на филма е разкъсана, омърсена от литри кръв, кал и мръсотия. Развой, който освен качества на екшън актриса, разкрива цяла палитра от умения, с които Самара Уивинг тепърва ще завладява света на седмото изкуство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари