Лятно кино ще зарадва жителите на Габрово

Ще бъдат показани руски и чешки филми
22 авг 2019 08:10,
1
Лятно кино ще зарадва жителите на Габрово
Снимка: Pixabay

Лятно кино на открито в Парка на смеха открива за трета поредна година Музеят на хумора и сатирата. Екранът ще е на фасадата на музея до скулптурите на Дон Кихот и Санчо Панса. Партньори на филмовата програма са Руският културно-информационен център и Чешкият център. Това съобщи Светлана Михайлова от музея, пише БТА.

Още по темата

Габровци и гостите на града ще се насладят на четири, изпълнени с много смях и добро настроение комедийни вечери. Всяка от тях ще започва в 20,15 часа с един от незабравимите филми на великия комик Чарли Чаплин, а от 20,30 при свободен вход ще бъдат излъчени четирите филма, които са със субтитри.

Днес ще бъде показана 86-минутната руска комедия от 2011 година "На въдицата". Режисьор е Наталия Углицких, музиката е на Глеб Матвейчук, Андрей Комисаров, Михаил Смирнов, а в ролите са Екатерина Вилкова, Константин Крюков, Марат Башаров, Игор Уголников, Максим Матвеев.

На 23 август е прожекцията на 88-минутната руска комедия "Иван Василиевич сменя професията си", която е по мотиви от пиесата на Михаил Булгаков - "Иван Василиевич". Режисьор е Леонид Гайдай, сценаристи са Владлен Бахнов и Леонид Гайдай, а в ролите участват Юрий Яковлев, Леонид Куравльов, Александър Демяненко, Наталия Селезньова.

На 29 август е прожекцията на филма "Шегата"/1968/ - с режисьор Яромир Иреш по сценарий на Милан Кундера и Яромир Иреш. Според анотацията това е един от последните филми на Чехословашката нова вълна, забранен за показване в течение на 20 години. Лентата разказва за проваления заради младежка шега живот на героя Лудвик Ян и гротескно завършилия му опит да си отмъсти. Екранизацията на едноименния роман от Милан Кундера майсторски пресъздава основните му теми за белязаните от комунистическите репресии човешки съдби, за унищожаването на селото и неговите традиции, за духовната и материалната нищета и разрушените човешки отношения. Проникновената картина на епохата е пронизана от вечния въпрос за правото на човека сам да въздава справедливост.

Последната прожекция - на 30 август, е на филма "Аз, печалният бог" /Чехословакия, 1969/. Режисьор е Антонин Кахлик, сценарият е на Милан Кундера и Антонин Кахлик, а в ролите участват Милош Копецки, Павел Ландовски, Хана Лелитова, Иржина Ираскова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Най после една чудесна новина, за разлика от десетките ви измислици и фейкове. Адмирации към организаторите.