Пропастта в йерархията с "Госпожица Юлия"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 22 сеп 2019 10:14 | 22 сеп 2019 10:14, Петя Славова
2
Пропастта в йерархията с "Госпожица Юлия"
Снимка: Bulgaria ON AIR

За дълбоката пропаст, разделяща обществото разказва "Госпожица Юлия". Вдъхновена от пиесата на Аугуст Стриндберг, Лив Улман прави своя режисьорска версия в киното през 2014 г.

Изборът й едва ли е случаен. Самата тя  влиза в образа на главната героиня преди години (1991), под режисурата на Ингмар Бергман.

В нейния филм героите са изпълнени от Джесика Частейн като Джули и Колин Фаръл като Жан. Джули е господарката, прелъстяваща прислужника на баща си.

Времето е края на 19-и век. В ирландската област Ферманаг прехвърчат романтични нотки между двамата персонажи.

Любовта им започва като невинна романтична игра. С настъпването на нощта наяве се прокрадват и сенките на героите, носещи ангажираността си към социалната прослойка, към която принадлежат.

Следват множество изненадващи разкрития, които бързо променят представите на всички замесени в любовната сага. Пропастта води до безизходица по отношение на любовта, семейството и различните обществени класи.

Гледайте "Госпожица Юлия" на 22 септември от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Същото може да се каже и за "Телефонна клопка"?
1
0
 
3
 
! Отговори
лили преди 4 години
Филмът е малко разтеглен, и е като театър, но си струва заради страхотните актьори, особено Колин Фарел, макар и боядисан, е направо за Оскар, в една кухня, без спецефекти и други похвати, направи една от най-добрите си роли.......