Деца правят кино в "Детска Киномания"

Специално жури селектира творбите
31 окт 2019 20:42, Петя Славова
0
Деца правят кино в "Детска Киномания"
Снимка: Киномания

За втора поредна година в рамките на Киномания /14-28 ноември/ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал, който ще се състои от 14 до 28 ноември и на него ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

А вече са ясни и участниците в журито, което ще определи носителите на тазгодишните награди – това са аниматорът Златин Радев, кинорежисьорът Виктор Божинов, Никола Николов – представител от киностудио UFO и актрисата от "Откраднат живот" Диана Димитрова.  Водещ на събитието ще бъде комедиантът от стедъп триото „Нема кво“ Георги Николов – Жорони.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема "Гледай" – основното послание на Киномания 2019.

За да станете част от детската киномания, може да се изпращат кратки игрални филми или стоп моушън анимации до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Условията са лесни: Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години. Дължината на филмите да бъде до 3 минути. Историите да не включват диалог и аудио реплики. Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

Най-доброто предложение ще бъдат излъчено на големия екран на "Детска Киномания 2019" на 23 ноември 2019 в кино "Люмиер – ЛИДЛ", НДК от 10.30 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари