Хелена Бонъм Картър - Британска икона

Актрисата - откровена пред модно издание
31 окт 2019 22:40, Дарена Найденова
3
Хелена Бонъм Картър - Британска икона
Снимка: Harper's Bazaar

Краят на годината наближава и това означава, че трябва да бъдат раздадени множество награди. Актрисата Хелена Бонъм Картър се сдоби с една от тях, а именно – тази за Британска икона. Това ѝ отрежда място и на корицата на списание Harper's Bazaar, с което върви и обширно интервю.

Бонъм Картър не е много позната на широката публика, но запалените киномани трудно ще отрекат таланта ѝ. Тя успява да изпълни всяка роля с невероятен замах и да накара зрителя да я намрази в един, но да я обикне в друг филм. Така тя влиза в обувките на прекрасната художничка и писателка Биатрикс Потър в документалната лента за живота ѝ.

Разбира се, не можем да подминем и ролята ѝ на кралица Елизабет в "Речта на краля", както и тези в "Боен клуб", "Клетниците" и много други. Един от най-запомнящите се персонажи на Бонъм Картър обаче е този на Беатрикс Лестрандж в поредицата за Хари Потър. Тя толкова добре влиза в обувките на злата магьосница, че много от почитателите на филма наистина мразят актрисата.

Тя се вписва чудесно в такъв тип роли, тъй като излъчването ѝ е малко студено, което още повече ѝ дава предимство да бъде злодей. Хелена е и Червената кралица в "Алиса в страната на чудесата", но сега ще я видим в много по-различна светлина.

Актрисата влиза в третия сезон на историческата драма "Короната", разказваща за живота на кралица Елизабет II и цялото кралско семейство. Бонъм Картър ще бъде принцеса Маргарет и ще играе рамо до рамо с носителката на "Оскар" Оливия Колман, която пък ще е самата кралица.

Картър е била с едни гърди напред пред конкуренцията за ролята, тъй като лично е познавала покойната принцеса Маргарет. "Беше дългогодишна приятелка на чичо ми Марк. Той беше част от охраната на Маргарет и кралица Елизабет. Запознават се и мисля, че дори са имали нещо като романс. Той беше доста красив...", казва актрисата пред Harper's Bazaar.

Все пак Марк и Маргарет си остават само приятели, а Бонъм Картър присъства на няколко партита, на които лично се е запознала с принцесата. "Маргарет беше сама с питие в ръка и ми каза: "О, Хелена, надявам се да се подобряваш в актьорството", спомня си актрисата.

Роднините на Хелена също не са за подценяване. Дядо ѝ успява да помогне на хиляди евреи да избягат от окупираната Франция и така спасява живота им. Баба ѝ, от своя страна, е първата жена президент на Либералната партия.

И въпреки че избира сама да бъде в Холивуд, признава, че не обича светлината на прожекторите. Казва, че се изнервя на папараците, които постоянно нарушават личното ѝ пространство и съвсем наскоро я снимаха с новия ѝ приятел.

Вижте още за Хелена Бонъм Картър в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Мохъм преди 4 години
Изключително еднообразна. Изтъркан имидж на разпуснат външен вид, граничещ с отблъскващото. Самохвално "вижте ме, аз съм нещо повече от красавиците", макар всъщност да е хубава, особено на младини. Актриса? Да - показва 2-3 емоции. Дразнеща е.
2
2
 
2
 
! Отговори
В грешка си,даренче, преди 4 години
че широката публика не познава актрисата!Това е голяма,страховита актриса на нашето време!Просто няма начин да не я познаваш!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам Хелена Бонъм - Картър. Ексцентрична, умна, изключително талантлива. Ето такива англичани харесвам.