Гледаме номинирани и наградени с "Оскар" къси филми

Прожекциите - между 19-и и 21-и декември в Дом на киното
10 дек 2019 13:44, Петя Славова
1
Гледаме номинирани и наградени с "Оскар" къси филми
Снимка: In The Palace

В три последователни дни най-големият фестивал за късометражно кино в района, и единствен по рода си в страната,  In The Palace International Short Film Festival, представя най-доброто от света, а именно Оскар номинираните и наградени късометражни филми за 2019 г.

Прожекциите стартират на 19-и декември от 18.30 часа в Дом на киното, където ще бъде представена оскаровата селекция от 5 анимационни филма от Ирландия, Канада, Китай и САЩ, както и 3 от най-добрите анимационни филма на  In The Palace , заедно с предложения на фестивала към Академията за най-голямата награда в киноизкуството – "Задачи за деня" на реж. Петя Златева и "Той не може без космоса" на Константин Бронзит.

На следващия, 20-ти декември ще бъдат представени някои от най-добрите игрални филми от последното издание на фестивала. В селекция от „5 прекрасни филма“ от Канада и Тунис, Германия, Италия, Украйна и Испания ще видим и "Братя" на реж. Мериам Жубер, който In The Palace квалифицира за разглеждане от Академията за награда Оскар.

В най-късия ден от годината, 21 декември, отново в 18:30 часа, за финал In The Palace ще представи Оскар номинираните игрални филми за 2019 г., заедно с отличения "Кожа" за най-добър игрален късометражен филм.

С по един лев от всеки продаден билет ще бъде генериран фонд за финансирането на 1 един нов късомеметражен филм
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента ли гледате или ще гледате. А нас какво ни интересува, какво вие гледате или какво ще гледате.