Тръмп срещу "Паразит": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?

Думите на президента на САЩ провокираха коментари в социалните мрежи
21 фев 2020 12:28, Петя Славова
64
Тръмп срещу "Паразит": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп разбуни духовете и в кино средите, като реши да коментира тазгодишните фаворити за "Оскар".  По време на митинг в Колорадо президентът на САЩ изрази недоволството си към раздаването на отличията, като главно се изказа срещу "Паразит" на режисьора от Южна Корея Понд Джун Хо. Тръмп не пропусна да спомене в критиките си и актьора Брад Пит.

“Победителят за най-добър филм е от Южна Корея. Какво по дяволите става там? Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след това те им дават наградата за най-добър филм. Това нормално ли е?“, категорично заяви Тръмп, предаде People.

Във видео се вижда, че Тръмп казва: "Може ли да върнем "Отнесени от вихъра"?"Лентата разказва за Гражданската война и спечели отличието за най-добър филм през 1940 г.. През годините се появи идеята, че филмът е расистки, тъй като проследява живота на Скарлет О'Хара в плантациите по време награжданската война.

Потребителите на Twitter побързаха да осъдят коментара на Тръмп.“Най-важната част е, че Тръмп говори много срещу Южна Корея вместо срещу Северна Корея. И, разбира се, той обича "Отнесени от вихъра".

Критиките към думите на Тръмп продължават в социалните мрежи: “Отнесени от вихъра“ е за честването на Стария Юг и робството.  И е доста показателно Тръмп да го предпоче пред "Паразит", коментиращ класовото неравенство в доходите."

Президентът на САЩ разкритикува и присъствието на Брад Пит на наградите "Оскар" като го нарече саркастично "умник" и сподели, че никога не му е бил голям почитател. Причината бе, че в словото си на сцената, актьорът заяви, че разполага с 45 секунди повече отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

"Паразит" получи награда за най-добър филм на годината, като за първи път основният "Оскар" беше присъден на лента не на английски. "Паразит" спечели още три награди: за режисура, сценарий и за най-добър чуждестранен филм. Екипът на продукцията бе поздравен от президента на Република Корея Мун Дже Ин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КартофчоПрегледай "Матрицата",там казват много вярни неща случващи се в днешния свят,ако разбереш подтекста на думите и действията им.Замаскирания святт и реалния свят в който живеят хората.Казват си и директно истината,че господарите на света гледат на всички нас, като на батерийки,които използват докато се изтощят,след което ги изхвърлят и нищо повече.
31
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-грозна снимка не можахте ли да сложите? То бива,бива,ама вашето на нищо не прилича,ще се *** от злоба срещу него.
30
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банкстерите от Уолстрийт и copocоидите мачкат Тръмп,изпитвам огромно съжаление към него,той върна промишлеността и работните места на обикновените американци,дано гласуват за него.
29
26
 
14
 
! Отговори
fakePresident преди 4 години
Този ще бъде запомнен в историята като най-жалкият US президент.
28
4
 
22
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Имаше такъв лаф в "Пътеводител на Галактическия Стопаджия" - работата на президента не е да управлява, а да отвлича внимание от управлението. И Дончо явно е наясно - всички се оплакват от това какво туитнал, пък как се изказал, пък какъв филм не харесал. А за политиките му реално нищо не се говори. Междувременно, либераските кандидат-президенти са все едни такива културни, учтиви, цивилизовани... с платформи дето преди трийсет години се видя докъде водят.
27
24
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Нечовешки глупав дядо ... Как може такова "нещо" да е на такъв отговорен пост ...
26
2
 
25
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
А иначе преди месец обвиняваха филмите на "Холмарк" - т.е., сладникави романтики и безвреден захарен памук - че представлявали "фаш.истка пропаганда". Че видите ли, като има двойка от бял мъж и бяла жена, това било потисническо... А реалния проблем е, че тия филми са си утроили рейтинга за последните пет години, а головодните бози дето обират Оскарите никой всъщност не ги поглежда. Поне да бяха откровени...
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона всичките американски бичкии "***"е един доста добър филм,ама то от нарцисизъм,рижавият едва ли може да го проумее!
24
2
 
12
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Не мога да повярвам, че самото заглавие на филма се блокира от политически коректния бот-редактор тука. Джанъм, като забранявате думи, да не би да забранявате мисли!? Нали като някой химигрант вземе че опъне и наръга петнайсе-годишно момиче, дори германците вече с насмешка казват "доктори и инженери", и се разбира точно какво имат предвид.
23
5
 
16
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Накратко - пълен фарс, ама нали е чуждестранен и пътьом плюе по капитализма (опитвайки се да изкара че, видите ли, заможното семейство всъщност са "истинските ***", защото им трябвали прислужници - не че реално са ощетили някого), та затова в Голаводавуд му се израдваха... в най-НЕгледаната церемония в историята.
22
12
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
още едно докзателство за бай ви дончо че когато са изказва без предварително написана реч е пълен голтак а и не само той и предишните президенти на сащ са същите голтащи
21
2
 
13
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Самия филм "***" е в най-добрия случай "***-дойди" - т.е., като го пуснат по кабеларките, току-виж някой се прежалил да го гледа. Историята - семейство бедняци се цанят като "прислуга" (с измама, без реални квалификации) на семейство богаташи, и пътьом ги цакат както могат и в крайна сметка им съсипват живота. Забъркани са и бившата камериерка и нейния мъж - нелегално пребиваващ в тайна стая в мазето.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либералистите в САЩ превърнаха филмовата индустрия на Холивуд в "толерантна" и безсмислена фекалия!!!!Нищо чудно, че Корейците спечелиха "Оскар"!
19
2
 
2
 
! Отговори
До Картофчо преди 4 години
Какъв Росфилм? Я пак!
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските филми са пълна боза. Гледам европейски (френски) филми със стойност.
17
3
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Пaразити е за чуждоезичен филм!"И за "Най-добър филм".
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОНИ, ФЕН СЪМ, ПАК СИ 100% ПРАВ!ЛЕБЕРАЛЕТЕ ПАК СЕ ОАКАХА!
15
4
 
18
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До: KromАз гледам всякакви филми и навсякъде има стойностни ленти! От Росфилм също!И от Холивуд гледам, но истината е че напоследък все по-лоши от художествена гледна точка са им филмите. Важното е да кажат че са за някаква кауза и пускат уникална тъпотия, която всички се избиват да я гледат щото е фешън! И накрая се получава, че тапотата и простотията е фешън!
14
6
 
19
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Прав е чичо Тръмпи!Вече навсякъде се раздават награди не за художествена и артистична стойност, а за политкоректност! Направо все едно гледам фестивала "Ален мак" от едно време! Че и там даже гледаха колкото и да е политически натоварено, да има и художествена стойност!
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на кого му пука изобщо за тая англосаксотска пръдня оскара от години не гледам американски филми