Тръмп срещу "Паразит": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?

Думите на президента на САЩ провокираха коментари в социалните мрежи
21 фев 2020 12:28, Петя Славова
64
Тръмп срещу "Паразит": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп разбуни духовете и в кино средите, като реши да коментира тазгодишните фаворити за "Оскар".  По време на митинг в Колорадо президентът на САЩ изрази недоволството си към раздаването на отличията, като главно се изказа срещу "Паразит" на режисьора от Южна Корея Понд Джун Хо. Тръмп не пропусна да спомене в критиките си и актьора Брад Пит.

“Победителят за най-добър филм е от Южна Корея. Какво по дяволите става там? Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след това те им дават наградата за най-добър филм. Това нормално ли е?“, категорично заяви Тръмп, предаде People.

Във видео се вижда, че Тръмп казва: "Може ли да върнем "Отнесени от вихъра"?"Лентата разказва за Гражданската война и спечели отличието за най-добър филм през 1940 г.. През годините се появи идеята, че филмът е расистки, тъй като проследява живота на Скарлет О'Хара в плантациите по време награжданската война.

Потребителите на Twitter побързаха да осъдят коментара на Тръмп.“Най-важната част е, че Тръмп говори много срещу Южна Корея вместо срещу Северна Корея. И, разбира се, той обича "Отнесени от вихъра".

Критиките към думите на Тръмп продължават в социалните мрежи: “Отнесени от вихъра“ е за честването на Стария Юг и робството.  И е доста показателно Тръмп да го предпоче пред "Паразит", коментиращ класовото неравенство в доходите."

Президентът на САЩ разкритикува и присъствието на Брад Пит на наградите "Оскар" като го нарече саркастично "умник" и сподели, че никога не му е бил голям почитател. Причината бе, че в словото си на сцената, актьорът заяви, че разполага с 45 секунди повече отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

"Паразит" получи награда за най-добър филм на годината, като за първи път основният "Оскар" беше присъден на лента не на английски. "Паразит" спечели още три награди: за режисура, сценарий и за най-добър чуждестранен филм. Екипът на продукцията бе поздравен от президента на Република Корея Мун Дже Ин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооо Тръмп и ти май само Отнесени от .... си гледал като нашия Боко!Пaразити е за чуждоезичен филм!
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз горкия е такава пародия...
10
6
 
19
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Не ми хареса "Парaзит". Корейците имат странно кино, но съм гледал доста по-добри филми от този. Тръмп естествено не е гледал филма, на него просто не му харесва, че нсградата не е дадена на американска продукция. А Брат Пит си е добър актьор, във филма с Ди Каприо беше даже много добър.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах въпросния филм - нищо особено, и доста стереотипен - има една камара корейски филми от този жанр, които са в пъти по добри.
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение, че Тръмп е ***, важното е, че икономиката им хвърчи.
7
5
 
19
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Железен! Промоутъра на филма направи също коментар по въпроса в смисъл "..не е разбрал защо филма е взел Оскар, защото не може да чете субтитрите.."! Смех. Мълчи, мълчи, па като хване да не говори .
6
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнението на Тръмп може да интересува само неуките му последователи.
5
3
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
До Черна пантераКато цялата си прав, но миналогодишната боза за онова земноводно да не би да беше по интересно?!? Лично за мен Билбордовете беше в пъти по добър филм , но не успя.
4
7
 
29
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Оранжевото съществто отново прави коментари, които цепят мрака :D
3
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Този като нашият Бойко, от всичко разбира
2
10
 
18
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
Оскар е за филми от САЩ, за Европа има разни други награди, за Русия Китай също...общо взето нямаше филм за Оскар, а този корейски е най-голямата тъпня за последните 10години
1
11
 
31
 
! Отговори
Стефанов преди 4 години
Вече не се учудвам на мнението му. Самонадеян и лаком човек. Нещо като американски Бай ***. Прави много про сто тии. Не коментирам конкретния филм.