Тръмп срещу "Паразит": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?

Думите на президента на САЩ провокираха коментари в социалните мрежи
21 фев 2020 12:28, Петя Славова
64
Тръмп срещу "Паразит": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп разбуни духовете и в кино средите, като реши да коментира тазгодишните фаворити за "Оскар".  По време на митинг в Колорадо президентът на САЩ изрази недоволството си към раздаването на отличията, като главно се изказа срещу "Паразит" на режисьора от Южна Корея Понд Джун Хо. Тръмп не пропусна да спомене в критиките си и актьора Брад Пит.

“Победителят за най-добър филм е от Южна Корея. Какво по дяволите става там? Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след това те им дават наградата за най-добър филм. Това нормално ли е?“, категорично заяви Тръмп, предаде People.

Във видео се вижда, че Тръмп казва: "Може ли да върнем "Отнесени от вихъра"?"Лентата разказва за Гражданската война и спечели отличието за най-добър филм през 1940 г.. През годините се появи идеята, че филмът е расистки, тъй като проследява живота на Скарлет О'Хара в плантациите по време награжданската война.

Потребителите на Twitter побързаха да осъдят коментара на Тръмп.“Най-важната част е, че Тръмп говори много срещу Южна Корея вместо срещу Северна Корея. И, разбира се, той обича "Отнесени от вихъра".

Критиките към думите на Тръмп продължават в социалните мрежи: “Отнесени от вихъра“ е за честването на Стария Юг и робството.  И е доста показателно Тръмп да го предпоче пред "Паразит", коментиращ класовото неравенство в доходите."

Президентът на САЩ разкритикува и присъствието на Брад Пит на наградите "Оскар" като го нарече саркастично "умник" и сподели, че никога не му е бил голям почитател. Причината бе, че в словото си на сцената, актьорът заяви, че разполага с 45 секунди повече отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

"Паразит" получи награда за най-добър филм на годината, като за първи път основният "Оскар" беше присъден на лента не на английски. "Паразит" спечели още три награди: за режисура, сценарий и за най-добър чуждестранен филм. Екипът на продукцията бе поздравен от президента на Република Корея Мун Дже Ин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе е вярно. Най-стойностното кино е френското. Франция е майка на киното. Добре че беше Франция да ви създаде държавичката, да ви построи столицата, да ви подари Статуята на Свободата, да ви напише конституцията. Пaлячовци. За вас Франция трябва да бъде БОГ.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФренското кино е мудно. Американското е номер едно. Най-великите филми са американски. САЩ са най-великата страна в историята на човечеството.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е луд фашист, а американското кино е боза. Да живее френското кино!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е един велик човек и патриот.
48
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Този ще остане в историята на САЩ като най-тъпия им президент
47
0
 
6
 
! Отговори
акъл преди 4 години
Тези награди са политически по принцип. С право трябва да се чудим защо са дали на този филм. Сега остана само да започнат китайците да печелят всяка година.
46
2
 
14
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Двучасова разходка из сърцето на Харлем и вие също ще станете расисти.
45
1
 
16
 
! Отговори
Е преди 4 години
По-добре работещи реднеци,отколкото неработещи афропомаци на марихуана!
44
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОняНормално е.За него гласуваха предимно реднеците, а те не биха избрали някой, който е по-умен от тях.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барак Обама винаги го слагаха в някаква горда светлина -как учи африканците на земеделие.Как помага на бедните.Как прегръща децата на загинали американски войници.Как върши безброй добрини.Някакъв фетиш към чернокожите ли изпитват?Очевидно да.Ми хубаво обичайте си ги ваш си избор.Накрая всички ще станете африканци и ще изпукате от някоя екзотична болест.Например спин който се пренася по въздушно капков път и е способен да оцелее десетки години в околната среда.Или гъбички които мутират.
42
3
 
18
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
САЩ отдавна не са ,,свободния свят". Всъщност те никога не са били. Това е една робска държава с племенни съюзи. Нищо повече.
41
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената причина поради, която този Южно Корейски филм спечели е "diversity". В холивуд е така. И не само там. Ако си бял, си автоматично дисквалифициран в името на "diversity". Белият геноцид се развива с пълна сила.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива управници тоя "демократичен свят" на върви на добро.
39
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?Ненормалното е Тръмп да е президент.
38
10
 
9
 
! Отговори
Голема работа преди 4 години
Тоя *** ги бърка със Северна Корея... Бах мама му, закривай!!!
37
6
 
5
 
! Отговори
йблкхйлк преди 4 години
Тръмп срещу "***": "Оскар" за Южна Корея? Това нормално ли е?Ми и аз викам че трябваше на Северна Корея да дадат Оскар....не е нормално
36
6
 
26
 
! Отговори
Тръмп 2020 преди 4 години
Тръмп е Велик! Демон Кратите са поклоници на Сатаната!!
35
2
 
10
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Че даже и самата фраза "мр.ъс.на дума" не се допуска. Велика ирония просто. Това е като цитат от китайски жител: "Как се живее у вас?" "Ами нали знаете, не мога да се оплача."
34
3
 
11
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Въй, въй, и со.ро.со.ид ли вече е *** дума за партийния бот? Не ви ли кефи като ви наричат с истински имена, бе, другари? Полит-комисаря да не би да му се дърпа кафявото като го хванат в крачка?
33
2
 
11
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
*** мачкат, я, ама напразно - видя се, че няма да е тяхното и сега скърцат със зъби без някаква друга насока. Реално, както головодните кинаджии отказват да приемат, че вече никой не ги мисли за върха на сладоледа, така и политиканите от левицата пълнят слиповете от страх че някой ще им обърне гръб. Тръмп е заплаха за тях не сам по себе си, а като прецедент - че вече всеки може да им тегли една звучна пловдивска, и да ги зареже без последствия.