Тихите трагедии у всеки в "Това е само краят на света"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
14 мар 2020 15:15, Петя Славова
2
Тихите трагедии у всеки в "Това е само краят на света"
Снимка: Bulgaria ON AIR


Интимните, тихи трагедии, с които всеки живее и трудно споделя описва режисьорът Ксавие Долан. Режисьорът стана любимец на фестивала в Кан, като спечели два пъти отличия на форума с характерния си авторски почерк, съчетаващ  любопитна драматургия с безупречно музикално оформление.

В "Това е само краят на света", Долан разказва историята на Луи. Героят се прибира при семейството си след 12-годишно отсъствие, за да им съобщи новината, че е неизлечимо болен.

Всеки от близките му е приел по различен начин неговото отсъствие, а невидимата стена, издигната между членовете на фамилията, не дава шанс на Луи да им признае за състоянието си.

Долан постепенно навлиза в семейните отношения. Безпристрастно разглежда отчуждението у всеки. Предразсъдъците трудно се преодоляват, а като че ли те са по-тежката диагноза от физическата немощ.

Актьорите Натали Бай, Венсан Касел, Леа Сейду и Марион Котияр превъзходно се справят със задачата да изтъкнат ексецнтричността на персонажите си, отразявайки по този начин автентичността у всеки.

Гледайте "Това е само краят на света" на 14 март от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
2
 
! Отговори
3латка преди 4 години
Не знаех че има такава телевизия,но не бих я гледала.